Apolitični

HOTEL SHERATON: Novi rekordi Artmarkove Zimske aukcije, ukupna prodaja prešla 200.000 eura

Sinoć se u Velikoj dvorani zagrebačkog hotela Sheraton održala druga, Zimska aukcija aukcijske kuće Artmark. Na gotovo trosatnoj aukciji ponuđeno je ukupno 126 lotova koji su objedinili hrvatsku klasičnu i modernu umjetnost, kao i Božićna selekcija posvećena nakitu i satovima

Vrhunci aukcije bila su neka od najvažnijih djela hrvatske klasične umjetnosti; primjerice remek djelo Emanuela Vidovića „Chioggia – Canale della Vena“ prodano za 22.000 eura. Riječ je o rekordnoj transakciji za neko djelo Emanuela Vidovića u Hrvatskoj te drugoj najvišoj u javnim prodajama Vidovićevih djela internacionalno. Lot 37, ulje na platnu Vlahe Bukovca – „Studija za Ikara“ postigao je finalnu cijenu od 17.000 eura. Djela istaknutih predstavnika hrvatske moderne Bele Čikoša Sesije i Mencija Clementa Crnčića, također su ostvarila značajne prodaje. Lot 15, „Slikareva vila u Novom Vinodolskom“ Clementa Crnčića prodana je za 10.000 eura, dok je Čikoševo djelo „Četiri arhanđela“ (lot 88) postiglo izvrsnu cijenu od 8.000 eura.

U 2024. godini Artmark Croatia organizirat će 6 aukcija, prva od kojih će biti Proljetna Aukcija, 21. ožujka u hotelu Esplanade u Zagrebu.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Image by Freepik