Apolitični

Horor filmovi u programu Halloween kina Tuškanac

Zagrebačko kino Tuškanac priredilo je poseban program Halloween, u okviru kojega će  se u srijedu i četvrtak  prikazati četiri klasika horor žanra, počevši od filma “Suspiria”, najuspješnijeg filma Darija Argenta.

Taj prvi dio autorove neslužbene trilogije o silama zla koje pokušavaju doći na zemlju, a koju zaokružuju naslovi “Inferno” i “Treća majka”, prikazat će se u novoj 4K restauraciji.

U srijedu se prikazuje i “Karneval duša” (1962.), jedini dugometražni redateljski projekt Herka Harveyja, priča o djevojci koju progoni zagonetan čovjek koji izgleda poput duha, dok je ljudi kojima se obraća ne čuju i ne vide.

Antologijski horor Williama Friedkina “Egzorcist” (1973.), nagrađen Oscarom za najuspjeliji adaptirani scenarij i najbolji zvuk, te Zlatnim globusima za najbolji film, redatelja, scenarij i sporednu glumicu, prikazat će se u četvrtak.

Program će iste večeri zatvoriti “Teksaški masakr motornom pilom” (1974.), kultno i prijelomno ostvarenje Tobea Hoopera “u kojemu je već od naslova testirao do kojih granica nasilnosti (se) smije ići na velikom platnu.”

Cijeli članak možete pročitati na: nacional.hr

Foto: Pixabay