Apolitični

Hollywood je na vrhuncu kreativne krize. Može li se spasiti kao i prije 60 godina?

Indiana Jones možda može iskopati Zavjetni kovčeg, ali može li napuniti kinodvorane? Čini se da ne može. Petnaest godina nakon filma Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull Harrison Ford kao arheolog koji pucketa bičem vratio se u Indiana Jones and the Dial of Destiny, ali izgleda da se do sada publika nije vratila s njim, piše BBC.

Film je zaradio 130 milijuna dolara na globalnim kinoblagajnama u prvom vikendu, što može zvučati impresivno, ali je zapravo “nezadovoljavajuće”, ustvrdila je Rebecca Rubin u Varietyju. Ovo je, istaknula je, “jedan od najskupljih filmova ikada, koji košta 295 milijuna dolara prije marketinga”, tako da je malo vjerojatno da će ostvariti zaradu u kinima. Anthony D’Alessandro u Deadlineu otišao je dalje i nazvao to “katastrofalnim rezultatom”.

Prema Rubin, DC-jev superherojski blockbuster The Flash imao je “sramotan” debi, DreamWorksov i Universalov Ruby Gillman, Teenage Kraken je također podbacio, a drugi animirani film Elemental “nije zadovoljio Pixarove standarde”.

U svojoj recenziji Elementala u The Guardianu Peter Bradshaw razmišljao je o “pitanju je li Pixarovo zlatno doba nepovratno iza nas” – film je označio Pixarov najgori vikend otvaranja u SAD-u još od njihovog prvog filma, originalne Priče o igračkama.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: YouTube ScreenShot