Apolitični

“Hollywood i Broadway” za proslavu završetka sezone zagrebačkoga HNK

 
“Hollywood i Broadway” za proslavu završetka sezone zagrebačkoga HNK
 

Atraktivnim koncertom pod nazivom Hollywood & Broadway, Marco Pierobon i orkestar Opere HNK u Zagrebu, koji će se održati 30. lipnja u 20 sati, zagrebački HNK svečano će obilježiti završetak još jedne iznimno uspješne sezone.

Uz glazbenu pratnju svjetski proslavljenog trubača Marca Pierobona i prvakinje zagrebačke Opere Adele Golac Rilović, orkestar zagrebačkoga HNK izvest će popularne kompozicija iz kultnih filmova i mjuzikla, primjerice glazbe iz mjuzikla Chicago Johna Kandera, teme iz filma Schindlerova lista Johna Williamsa, suite za orkestar i Jazz Drum Set iz mjuzikla West Side Story Leonarda Bernsteina, pjesme Summertime iz opere »Porgy&Bess» Georgea Gershwina i dr.

Karizmatični talijanski glazbenik Marco Pierbon proslavio se nastupima s mnogobrojnim svjetskim orkestrima poput Maggio Musicale Fiorentino, English Chamber Orchestra, Wiener Kammerkonzert, China Youth Orchestra, I virtuosi del Teatro alla Scala, Max-Plank-Philarmonie iz Műnchena, Junge Philarmonie iz Salzburga, Orchestra Filarmonica Marchigiana iz Ancone, orkestrom iz argentinskih Mar del Plata i Tucuman i drugima, s kojima je gostovao u Japanu, Rusiji, Argentini, Kini, Europi i SAD-u. Mnogi suvremeni značajni skladatelji, poput Giancarla Aquilantija, Angela Sormanija, Giuseppea Bonafinea ili Michelea Manganija posvetili su mu svoje skladbe.

U sklopu koncerta bit će dodijeljene i godišnje nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u protekloj sezoni – Nagrade Mila Dimitrijević za najbolje ostvarenja u dramskim predstavama, Nagrade Vladimir Ruždjak / Marijana Radev za najbolja ostvarenja u opernim predstavama i Nagrade Oskar Harmoš/ Ana Roje za najbolja ostvarenja u baletnim predstavama.

Program koncerta

1. Leonard Bernstein: Suita iz West Side Story za orkestar i Jazz Drum Set, aranžman: Marco Pierobon

2. George Gershwin: Ambulatory Suite za orkestar i Jazz Drum Set – 1) Walking with the dog, 2) March of the Swiss Soldiers, 3) Fidgety Feet, aranžman: Marco Pierobon

3. George Gershwin: Three Preludes za orkestar i Jazz Drum Set, aranžman: Marco Pierobon

4. G. Gershwin: Porgy&Bess – “Summertime“, Adela Golac Rilović, sopran i orkestar

5. John Kander: Glazba iz mjuzikla “Chicago” za solo trubu, orkestar i Jazz Drum Set, aranžman: Marco Pierobon

6. John Williams: Tema iz filma “Schindlerova lista“ za solo trubu i orkestar, aranžman: Marco Pierobon

7. B. May: ‘Who wants to live forever’ iz filma ‘Highlander’, Adela Golac Rilović, sopran i orkestar

8. Robert Plant / Jimmy Page: A Led Zeppelin Classical Tribute za solo trubu, orkestar i Jazz Drum Set