Apolitični

Hoće li globalna nestašice čipova zaustaviti digitalizaciju diljem svijeta?

Digitalizacija i digitalna transformacija obilježile su posljednjih nekoliko godina. Čak je i pandemija dodatno potaknula digitalizaciju tvrtki i cijelih država, jer je omogućila da ljudi koriste njihove usluge iz udobnosti i sigurnosti svoga doma. 

No, globalna nestašica čipova dovela je u pitanje daljnje provođenje digitalizacije. Jer, ako nema računala i tehničke opreme, teško se može digitalizirati. Ili možda ne?

U Huaweiju smatraju kako će ulaganje u digitalne tehnologije te ubrzavanje digitalne transformacije, čak i u vremenu nestašice poluvodiča, dovesti do boljih poslovnih rezultata te da će prednosti ubrzane digitalizacije nadmašiti eventualne rizike. Za tvrtke diljem svijeta ključan je korak odabira kompatibilne i kvalitetne tehnologije s kojom će uspješno premostiti digitalni jaz te biti ukorak s vremenom.

Transpacifičke tenzije i gospodarska zatvaranja zemalja smanjile su proizvodne kapacitete industrije između 30 do 50 posto, a rast cijena sirovina poput bakra, čelika, zlata, aluminija i rijetkih metala dodatno su pogodile ovaj dio ekonomije.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay