Apolitični

Hoće li domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva 2034. biti Trojena – megaskijalište usred pustinje?

Trojena je već najavljena kao domaćin Azijskih zimskih igara 2029. godine, a ako sve pođe po planu Mohammeda bin Salmana, ondje bi se za 11 godina trebalo održati i svjetsko nogometno prvenstvo…

Svjetsko nogometno prvenstvo 2034. godine moglo bi se održati u futurističkom skijalištu Trojena, barem ako pitate saudijskog prijestolonasljednika Mohammeda bin Salmana, koji bi tako i Kataru “pokazao tko je gazda”.

Vertikalno planinsko selo s golemim umjetnim jezerom dio je Neom Cityja – golemog projekta Saudijske Arabije za diversifikaciju gospodarstva i smanjenje ovisnosti o nafti vrijednog trilijun dolara.

“Saudijska Arabija pokrenula je svoju kampanju za domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2034. Ako dugogodišnji suparnik Katar može obaviti sjajan posao, nema razloga zašto brzo napredujuća, naftom bogata nacija s nevjerojatnim megaprojektima ne može to učiniti i bolje. Prema The Timesu, saudijski dužnosnici obratili su se ključnim osobama u europskom nogometu kako bi osigurali potporu za domaćina prestižnog međunarodnog nogometnog turnira“, piše luxurylaunches.com.

Cijeli članak možete pročitati na: punkufer.dnevnik.hr

Foto: NEOM / AFP