Apolitični

Hoće li cijepljenje protiv Covida-19 biti obavezno?

S Covidom je, iz nekog razloga, situacija drugačija i potiče grčevitu borbu za svaki život. Nitko nema pravo hodati okolo i širiti zarazu, pa i pod cijenu bacanja cijelog svijeta u ekonomski bezdan, pa kad je već tako postavljena logika dolazi se do tog nezgodnog pitanja.

Ako je državama zaista toliko stalo do sprječavanja širenja Covida-19 hoće li cijepljenje učiniti obaveznim? Kao što su učinile obaveznim ostanak kod kuće? Zatvaranje obrta i poduzeća? Nošenje maski? Cijeli niz nepopularnih mjera koje ometaju normalan život? Štoviše, u naletu histerije policijom rastjerivale ljude iz parkova i sa plaža?

Jer ako neće, sve što je dosad rađeno postaje besmisleno. Nakon svega toga čini se dosta bizarnim jedino stvarno učinkovito sredstvo za sprječavanje širenja virusa učiniti savršeno opcionalnim, kada prije toga toliko stvari nije bilo nimalo opcionalno.

U tom smislu, fascinantno je da nitko još ne postavlja prilično očito pitanje stožeru svih stožera – hoće li cijepljenje biti jednako obavezno kao što je obavezno bilo sve dosad u borbi protiv Covida-19? Ili će dolaskom cjepiva Covid-19 konačno postati kao gripa?

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay