Apolitični

Hoće li ‘Batman‘ 45 dana nakon premijere biti dostupan na HBO Max i u Hrvatskoj, ili samo u Americi?

Zasad je ovo najvažniji medijski događaj posljednjih mjeseci.

U našim se domovima – za one koji su prihvatili razmjerno povoljne uvjete pretplate (4,66 eura) – pojavio HBO MAX, vrlo atraktivna streaming platforma, koja je impresivno nadogradila postojeći HBO i HBO GO program.

Prvi put možete – posve legalno – gledati u svojem domu najnovije holivudske hitove, i to samo dva-tri mjeseca nakon što su se pojavili u kinima, a hoće li tako biti i dalje, vidjet ćemo.

Ako pročitate pravila o funkcioniranju streaming platforme, vidjet ćete da se filmovi i serije ne pojavljuju svuda istodobno, što znači da će trenutačno najveći kinohit “Batman” 45 dana nakon premijere zasigurno biti dostupan na najvećem matičnom tržištu HBO-a, to jest Americi, ali ne znači i u Hrvatskoj.

Ipak, uzmemo li primjer blockbustera “Matrix: Uskrsnuće”, koji smo gledali u kinima krajem prosinca, možda odugovlačenja ne budu prevelika. To, međutim, nije bio baš veliki hit, pa je razumljivo što su nam ga odmah ponudili.

U prvoj rundi ovoga tjedna pojavila se i “Dina”, atraktivan spektakl koji se upravo natječe za Oscara, no nju smo gledali u kinima još u listopadu.

Ipak, da ne zanovijetamo, nekad bi trebalo i godinu dana da se takav film nađe na HBO-u, a sada se taj rok radikalno skratio.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Landmark Media/Alamy/Alamy/Profimedia