Apolitični

Hmeljevo Craft Beer festival 2016. u Splitu

Ljetno kino Bačvice nastavlja u zabavnom ljetnom ritmu i ovog vikenda te na svojoj pozornici, ove subote 20. kolovoza, ugošćava Hmeljevo Craft Beer festival.
Splitska udruga Hmelj i ove godine organizira festival Hmeljevo, poznat kao najveći hrvatski festival zanatskog i kućnog pivarstva. Naime, nekoliko godina unatrag skupina prijatelja, nezadovoljnih pivskom ponudom na tržištu odvažili su se na pripremu i kuhanje vlastitog kućnog piva. Osnovavši udrugu, članovi su za cilj postavili promicanje zanata kućne proizvodnje piva, organiziranja pivskih druženja te promoviranja Splita na domaćim i svjetskim pivskim natjecanjima. Unutar udruge primaju se novi članovi koji sudjeluju u edukacijama vezanim za proizvodnju piva, a iz Hmelja kao svoju osnovnu viziju navode promicanje kulture proizvodnje piva u Splitu čime bi se Split formirao kao destinacija craft piva.
Bitno je naglasiti da Udruga Hmelj rado sudjeluje u organizacijama drugih srodnih udruga te djeluju i humanitarno.

Hmeljevo Craft Beer festival


I ove godine Udruga Hmelj u Splitu organizira craft beer festival koji će se održati u opuštenom ambijentu Ljetnog kina Bačvice, a na kojem će biti prezentirano preko trideset različitih vrsta piva. Cijena ulaznice za craft beer festival iznosi 100 kuna, a svatko tko pristupi ovom veselom pivskom događaju, kupnjom ulaznice si jamči besplatnu konzumaciju pive. Ulaznice se mogu rezervirati na stranici udruge http://www.hmelj.hr/Rezervacija.
Publiku će, u ritmovima irskog rocka i punka zabavljati veseli riječki bend Belfast Food te True Bro DJ set.


Ideja promicanja i razvijanja proizvodnje kućnog piva kao hobija čini se zabavnom i obećavajućom jer će svi prisutni osim odlične glazbe i zajedničkog druženja moći degustirati neke nove okuse piva te možda i sami dobiti ideju o vlastitoj proizvodnji ovog napitka. Zanimljiva organizacija Hmelj rado okuplja sve zainteresirane za njihov rad, a ponajviše sve ljubitelje piva, stoga vjerujemo da će splitski craft beer festival potrajati do dugo u noć, promičući splitsku kulturu i proizvodnju piva na jednoj sasvim drugačijoj razini.
Svi zainteresirani ljubitelji piva pozvani su da dođu te degustacijom, druženjem i odličnom zabavom upriliče ovaj zanimljivi događaj na splitskim Bačvicama.