Apolitični

„Histrioni“ u Biogradu sjajno zabavili publiku

„Histrioni” kao oznata kazališna družina  gostovala je u gradu Biogradu s predstavom „Ne plaćamo, ne plaćamo!” talijanskog nobelovca Darija Foa.

Gostovanje kazališne družine „Histrioni”  s ovom bezvremenskom komedijom privuklo je na Narodni trg veliki broj posjetitelja te se po prvi put ovoga ljeta tražila i stolica više. Iako je ova predstava nastala prije 40-ak godina i priča o ljudima na rubu egzistencije ona se itekako uklapa u ovu našu današnjicu, mišljenja su mnogi.

„Histrioni“ u Biogradu

Upravo s tom tematikom pukog preživljavanja i snalaženja u nastaloj situaciji kada su ljudi bez posla i sigurne egzistencije dominiraju žene koje se snalaze na sve moguće, a posebno one dosjetljive ženske načine. Niz komičnih situacija nastaje kada se u sve to upletu trgovci, sindikalisti, inspektori i policija.

Ovu predstavu u režiji Ivice Kunčevića na sceni su donijeli i vrsni glumci ove ploveće kazališne družine Biserka Ipša,Tara Rosandić, Pero Jurčić, Ivica Pucar i Goran Grgić. Oduševljena biogarska publika, domaći žitelji i gosti nagradili su izvođače zasluženim višestrukim pljeskom, te se može slobodno reći da je ova večer za mnoge bila izuzetan kulturni događaj.