Apolitični

Hidde je novi domaći brend namještaja

Našu je pažnju na Instagramu ovih dana efektnim fotografijama privukao profil Hidde Furniture. Zanimalo nas je tko stoji iza ovog “skrivenog” namještaja, a priča nas je odvela sve do Istre. Upoznajte novi domaći brend namještaja koji osvaja već na prvi pogled.

Priča iza brenda

Vlasnici i kreatori HIDDE brand, Antea i Matej, rođeni su u obitelji koja je stvarala namještaj više od 30 godina. Njihovi roditelji, osnivači Tvrtke Internova, podijelili su s njima naslijeđe zanatstva, proizvodnje i posvećenost detaljima. Ovo im je iskustvo pomoglo da razumiju kako stvoriti komade namještaja koji su doista individualni i nadmašuju sva očekivanja.

Prilikom stvaranja prve kolekcije, koja nosi naziv Darklight uložen je ogroman trud svih aktera koji se očitava u završnoj obradi. Komadi iz prve kolekcije dolazi u numeriranim izdanjima, baš poput umjetničkih djela i vrhunskih primjera dizajna.

Prva HIDDE kolekcija nastala je u suradnji s dizajnericom interijera Norom von Nordenskjöld i umjetnicom Elisabeth Echmann, a potpomognuta je vrhunskim materijalima europskih dobavljača. 

Cijeli članak i fotogaleriju možete pronaći na: journal.hr

Foto: HIDDE