Apolitični

HGK ŽK Split: Suradnja studenata i mikro poduzetnika Splitsko-dalmatinske županije kroz projekte WebStart i PlanStart

HGK ŽK Split: Suradnja studenata i mikro poduzetnika Splitsko-dalmatinske županije kroz projekte WebStart i PlanStart

HGK Županijska komora Split i Sveučilišni odjel za stručne studije Sveučilišta u Splitu drugu godinu zaredom provode projekte WebStart i PlanStart.

Navedeni projekti rezultat su suradnje splitske Komore i Odjela za stručne studije kojoj je cilj povezati studente i poduzetnike iz kategorije mikro tvrtki (do 3 zaposlena) na način da studenti izrađuju web stranice odnosno poslovne planove za mikro gospodarstvenike.

Kreiranje web stranice tvrtke jedan je od prvih koraka za ostvarenje izravnije komunikacije s tržištem i širenje kanala prodaje, a izrada poslovnog plana, svojevrsnog profila tvrtke, pretpostavka je svakog ozbiljnog poslovanja. Stoga ovim projektima Županijska komora Split nastoji pomoći malim poduzetnicima da bez naknade dobiju web stranicu ili poslovni plan, koje će tvrtkama odabranim putem javnog natječaja izraditi studenti Sveučilišnog odjela.

Suradnja ŽK Split i Sveučilišnog odjela za stručne studije na ovim projektima započela je prošle godine, rezultirala je izradom 36 web-ova i poslovnih planova u 2016., i pokazala se kao kvalitetan i dobar primjer spajanja obrazovnog sa sektorom gospodarstva, koristan kako studentima za ulazak u svijet poduzetništva tako i mikro poduzetnicima.

Stoga smo projekte nastavili i ove godine.

Javni poziv mikro poduzetnicima za sudjelovanje u projektima WebStart i PlanStart objavljen je na web stranici Komore (link: http://www.hgk.hr/zupanijska-komora-split/zk-split-javni-poziv-za-sudjelovanje-u-projektima-webstart-i-planstart), a prijave se primaju od 7. do 20. ožujka 2017., odnosno do popunjenosti kapaciteta.

Prihvatljivi prijavitelji su tvrtke članice HGK, s minimalno jednim i maksimalno tri zaposlenika, koje imaju sjedište u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Za sudjelovanje u projektu WebStart bit će izabrano 10 tvrtki, a za projekt PlanStart 15 tvrtki. Odabir će se vršiti prema kriteriju vremena podnošenja prijave, njenoj valjanosti i prihvatljivosti prijavitelja.

Više o samom projektu i uvjetima prijave nalazi se u Javnom pozivu u privitku.

Za sve dodatne informacije kontakt osoba u Županijskoj komori Split je Nataša Bušić; tel. 021/321-118, e-mail: nbusic@hgk.hr.