Apolitični

HeadOnEast – Istok Hrvatske ponovo će zablistati u hedonističkom ruhu

Hedonističko druženje ljubitelja vina, gastronomije i svega onoga što Slavoniju i Baranju čini posebnom prošle je godine okrunjeno HeadOnEast manifestacijom gdje je tisuće posjetitelja uživalo u punom smislu te riječi – u najboljem od Slavonije i Baranje.

I ove godine osječka Tvrđa od 2. do 4. listopada 2020. godine postaje središnje mjesto hedonističkog mozaika, pod vodstvom Slavonaca i Baranjaca, dragih i toplih ljudi, i najboljih domaćina.

Sinergija podunavskih vina i craft piva potaknuti će razuzdanost pred glavnom pozornicom ovogodišnjeg HeadOnEast-a, na kojoj će nastupati brojni poznati izvođači. Jedan od zaštitnih znakova osječke urbane scene, popularna In da Sofa priprema pregršt ludih ritmova i veliku dozu zabave.

Doživljaj pečenja rakije, kuhanja piva, pripreme pekmeza, ajvara i domaćih sokova, pečenje čvaraka, kuhanje graha u ćupu i brojni drugi prikazi gastro tradicije Slavonije i Baranje, uz nezaobilazan zvuk tambure, čeka vas gdje dalje, nego u Labosu. Klince i klinceze te njihove odrasle pratnje očekuju brojne radionice i igraonice uz bogat glazbeni program.


Izvor: Arhiva TZ OBŽ

Food bazzar okupiti će slavonske i baranjske proizvođače kulena, kobasica, čvaraka, sira, meda, ajvara, pekmeza, rakije i drugih proizvoda koji predstavljaju najbolje suvenire ovog kraja, dok će Street Food zona ponuditi najbolje od raznolike gastronomske ponude Slavonije i Baranje.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay