Apolitični

Halapljivi tajkuni prošvercali se na cijepljenje: Privatnim avionom doletjeli u zabit i – stali u red!

Jedan kanadski par ugrozio je malo indijansko selo na sjeveru Kanade kako bi na prijevaru dobio cjepivo protiv koronavirusa.

Lažući da su volonteri lokalnog motela u Beaver Creeku, selu sa stotinu ljudi, bogati direktor u kompaniji koja se bavi kockarskim biznisom Rodney Baker i njegova supruga Ekaterina, inače glumica, stali su u red za cijepljenje, kradući dragocjene doze od starijih siromašnih stanovnika zabačenog sela koji, za razliku od Bakerovih, spadaju u rizičnu skupinu. No, tu priča o bezobzirnosti ne staje jer su supružnici Baker dolaskom iz Vancouvera u izolirano selo ugrozili stanovnike kao potencijalni prenositelji virusa.

Protiv njih je podignuta prijava, ali se digao i dio javnosti zgrožen njihovim činom. Kaznu kojom su kažnjeni mnogi smatraju neprikladnom. Naime, za to što su Bakerovi izveli kazna je 500 dolara plus 75 dolara sudskih troškova ili šest mjeseci zatvora. Rodney Baker je kao direktor u Great Canadian Gaming Corporation (Velikoj kanadskoj gejmerskoj korporaciji) zaradio 2019. godine 10,9 milijuna kanadskih dolara.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay