Apolitični

HAK: Zimski uvjeti između Ravče i Karamatića

HAK: Zimski uvjeti između Ravče i Karamatića

Zimski su uvjeti na autocesti A1 između čvorova Ravča i Karamatići, a zbog prometne nesreće na autocesti A2 Zagreb-Macelj prekinut je promet kod čvora Zaprešić u smjeru Krapine, a u smjeru Zagreba se vozi jednim trakom, usporeno, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3), Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Na graničnim prijelazima: Bregana i Pasjak pojačan je izlazak teretnih vozila.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Snijeg je u srijedu ujutro zabijelio velik dio južne Dalmacije, a snježnih oborina bilo je i u dolini Neretve, na Pelješcu, na vrgoračkom području, Makarskoj, omiškom zaleđu, ali i na dijelovima otoka Hvara. Nakon nekoliko godina zabijelio se i otok Mljet.

Za razliku od uobičajenih sinoptičkih situacija, ovaj snijeg je stigao s juga. Najviše snijega jutros ima na dubrovačkom području. Dubrovnik u 7 sati službeno mjeri 3 cm snijega, a Konavle ga do 8 sati mjere više od 5 cm. Zabijelio se i Cavtat s nekoliko centimetara.

Nekoliko centimetara snijega ima na vrgoračkom području, najviše kod graničnog prijelaza Crveni Grm.