Apolitični

HAK: Promet pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama

HAK: Promet pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.
Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući su na cestama gdje su u tijeku radovi, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog prometne nezgode na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Ravna Gora (32.km) u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom, usporeno.
Na autocesti A1 zbog požara i dima između čvorova Gospić i Gornja Ploča vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h .
Danas, 15. ožujka, od 9 do 13 sati zbog radova na državnoj cesti DC3 na dionici Gornje Jelenje-Kikovica vozit će se uz ručnu regulaciju prometa od 1. +620 do 1. +820 km i od 8. +820 do 9. km.
Zbog radova se vozi uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom na autocesti A1, između čvorova Novigrad i Karlovac od 42. do 40. km u smjeru Zagreba, na vijaduktu Božići u oba smjera;
autocesti A2 Zagreb-Macelj na nadvožnjaku u čvoru Zabok (izlazni/ulazni krak u smjeru Zagreba), vozi se uz regulaciju semafora; autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Rijeke), u dužini od oko 2 km (do 1.lipnja), u tunelu Vršek (u smjeru Rijeke); autocesti A3 Bregana-Lipovac, između Kutine i Novske od 118. do 121. km u oba smjera; autocesti A4 Goričan-Zagreb u zoni čvora Kraljevečki Novaki (u smjeru Zagreba); kroz tunel Hrastovec vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi; Istarskom ipsilonu na dionici čvor Lupoglav-tunel Učka; raskrižju državne ceste DC427 i čvora Rujevica, na riječkoj obilaznici, na izlaznom kraku čvora Rujevica u smjeru graničnog prijelaza Rupa.
Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Pasjak. Na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa. Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa se vozače upozorava na gužve i duža čekanja te HAK savjetuje da koriste susjedne granične prijelaze. Granični prijelaz Harmica sa Slovenijom otvoren je za vozila do 7,5 tona.