Apolitični

HAK: Magla i skliski kolnici usporavaju vožnju

HAK: Magla i skliski kolnici usporavaju vožnju

Duž Jadranske magistrale i na cestama u gorju mogući su odroni
Skliski su kolnici mjestimice u Lici i Gorskom kotaru. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u unutrašnjosti. Ima je i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca te Gospića i tunela Sveti Rok, A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Jankomir i Lipovac, A4 Goričan-Zagreb između čvorova Breznički Hum i Ivanja Reka te Goričan i Varaždin, A5 Osijek-Sredanci, A11 Jakuševec-Velika Gorica.
Duž Jadranske magistrale i na cestama u gorju mogući su odroni. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova vozi se usporeno suženim kolnikom: na autocesti A1 na vijaduktu Božići u smjeru Splita, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, između Kutine i Novske od 118. do 121. km u oba smjera;na Istarskom ipsilonu, dionici čvor Lupoglav-tunel Učka;na raskrižju državne ceste D427 i čvora Rujevica, na riječkoj obilaznici, na izlaznom kraku čvora Rujevica u smjeru GP Rupa
Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC8 Jadranska magistrala kroz Posedarje, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor (obilazak je Glina (DC37)-Petrinja-Hrvatska Kostajnica-Dvor),DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci,DC206 Valentinovo-Petrovsko,DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju.
Od 15. veljače do 1. svibnja na snazi je nova regulacija prometa na županijskoj cesti ŽC6253 Solin-Klis u Solinu samo u smjeru Splita, na dionici Bilankuša-Solin Širina. Obilazak za smjer Klis-Solin-Split: skretanje preko raskrižja Bilankuša na LC67065 Ulica don Frane Bulića-Kaštelanska cesta-ŽC6137 Salonitanska ulica-raskrižje Solin Širina-Solin-Split, a smjer Split-Solin-Klis ostaje nepromijenjen.

Zbog radova u ulici Bana Jelačića u Kaštel Starom, vozi se uz privremenu regulaciju prometa.
Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.