Apolitični

HAK: Magla mjestimice u većem dijelu unutrašnjosti

HAK: Magla mjestimice u većem dijelu unutrašnjosti

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe


Magla mjestimice smanjuje vidljivost u većem dijelu unutrašnjosti, a ima je i na autocestama: A1 između Zagreba i Bosiljeva te tunela Mala Kapela i tunela Sveti Rok, A2 Zagreb-Macelj između Zaprešića i Jankomira, A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Ivanje Reke te čvorova Križ i Lipovac, A4 Goričan- Zagreb između Goričana i Varaždina, A5 Osijek-Sredanci između Đakova i Sredanaca te A11 Jakuševec-Lekenik.
Zbog opasnosti od naleta na životinju na autocesti A5 Osijek-Sredanci između čvorova Đakovo i Sredanci vozi se uz ograničenje brzine, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.
Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti je moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.
Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu) na cestama: DC42 u mjestu Poljanak i Josipdol-Saborsko, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, ŽC59125 Perušić-Čanak, sve lokalne i županijske ceste na područj
u Ličko-senjske županije, sve županijske i lokalne ceste na području općina Perušić i Sveti Rok.
Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.
Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.