Apolitični

HAK: Kolnici mokri i skliski,moguća i poledica

HAK: Kolnici mokri i skliski,moguća i poledica

Autoceste A1, A6 Rijeka-Zagreb te državna cesta DC1 između Karlovca i Splita kao i Jadranska magistrala između Rijeke i Ploča (DC8) otvorene su za sve skupine vozila

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura (hladno tlo) moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama:
u Gorskom kotaru: DC3 Zdihovo-Kupjak-Delnice,DC32 Prezid-Delnice,DC42 Stubica-Vrbovsko-Ljubošina-Ogulinski Hreljin,DC305 Parg-Čabar, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ostale lokalne i županijske ceste na području Čabra i Vrbovskog.u Lici:DC42 u mjestu Poljanak,DC218 GP Užljebić-Dobroselo-Mazin-Bruvno,ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, sve lokalne i županijske ceste na području Ličko-senjske županije,


u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (zbog kiše koja se ledi na kolniku): DC8 Ploče-Opuzen-granični prijelaz Klek,DC9 Metković-Opuzen,DC62 Veliki Prolog-Metković,DC413 Ploče-Luka Ploče,DC425 naplata Karamatići-čvor Čeveljuša,ŽC6227 Sv. Nikola-Most Bistrina,ŽC6228 GP. BIH-Rudine-Slano-Trsteno,ŽC6238 Cavtat-Zvekovica,ŽC6239 Zvekovica-Drvenik,ŽC6240 Ćilipi-Radovčići-Mikulići,ŽC6241 Gruda-Dubravka,ŽC6242 Molunat,ŽC6243 Brgat-Grbavac-Mlini te na svim županijskim i lokalnim cestama na području grada Dubrovnika, Župe dubrovačke, Dubrovačkog primorja i Konavala.
Do 20. siječnja 2017.god. do 16,00 sati zatvorena je državna cesta DC64 na dionici Kršan (raskrižje DC64/DC500)-Vozilići, zbog radova. Obilazak: Kršan-Nedešćina-Štrmac, a za vozila iznad 6 tona: Pazin-Žminj-Barban-Labin.
Zbog radova na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zaprešić u oba smjera, vozi se jednim trakom, usporeno.


Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:
DC1 u naselju Tušilović te Sinj-čvor Klis Grlo u Dicmu;DC24 Bračak-Bedekovčina;DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;DC29 u mjestu Mače;DC8 Jadranskoj magistrali: između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani, na dionici Zaton Doli-Bistrina i kod raskrižja Srebreno,DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela;DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću;DC423 na raskrižju Osječke ulice i Ulice Nikole Šubića Zrinskog (DC423) u Slavonskom Brodu;DC303 Rovinjsko Selo-Brajkovići-Kurili.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Pasjak. Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

U prekidu su:
– trajektne linije: Brestova-Porozina, Lopar-Valbiska, Mišnjak-Stinica, Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj, Makarska-Sumartin, Ubli-Vela Luka-Split;

– katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Ist-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split;brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Zadar-Preko.
Trajekt na liniji Ubli-Vela Luka-Split isplovio je u 06,15 sati na relaciji Vela Luka-Split, bez pristajanja u luci Ubli.
Brodska linija Šibenik – Zlarin – Prvić Luka – Šepurine – Vodice plovi bez pristajanja u lukama Vodice i Prvić Luka.