Apolitični

Hajduk proslavio 106. rođendan, svečanost u HNK-u Split

Hajduk proslavio 106. rođendan, svečanost u HNK-u Split


Povodom proslave 106. rođendana Hajduka tijekom jutra je služena misa u crkvi Svetog Ante na Poljudu na kojoj su bili svi članovi Uprave, Nadzornog odbora, igrači prve i druge momčadi zajedno sa stručnim stožerima, treneri i polaznici Hajdukove Akademije.
Po protokolu programa obilježavanja, nakon mise Hajdukovo izaslanstvo položilo je vijence na spomen ploču na sjevernoj tribini poljudskog stadiona, za sve navijače i članove Hajduka poginule u Domovinskom ratu. Tom prilikom je prigodni govor održao predsjednik skupštine HNK Hajduk Vinko Radovani.


Komemorativni dio obilježavanja obljetnice HNK Hajduk završen je polaganjem vijenaca na Hajdukovu grobnicu u znak sjećanja na sve nogometaše, trenere i dužnosnike koji počivaju na splitskom groblju Lovrinac, a svim okupljenima obratio se predsjednik Nadzornog odbora HNK Hajduk Slaven Marasović.
Obilježavanje svečanosti visoke godišnjice splitskog kluba nastavilo se u podne u HNK-u Split u kojem su nazočne i mnogobrojne prijatelje Hajduka pozdravili predsjednik kluba Ivan Kos, potom splitski gradonačelnik Ivo Baldasar kao i splitsko- dalmatinski župan Zlatko Ževrnja. Spomenimo kako je svečanosti među brojnima nazočio i legendarni Stipe Božić u ulozi izaslanika predsjednice RH gđe. Kolinde Grabar Kitarović.


Svi su na svoj poseban način zaželjeli uspjeh i odlične rezultate „voljenom“ klubu, koji je kao institucija više od športa. Zapravo složili su se kako je Hajduk, duša Splita, Dalmacije , a mnogima i Hrvatske, on je život pa i religija s kojom se živi i proživljava. U nastavku vam donosimo fotografije iz splitske nacionalne kazališne kuće, a ovaj tjedan i video zapise sa svečane obljetnice.