Apolitični

HADO Futuristički sport koji nagrađuje gejmersku strategiju i fizičku spremu

HADO, sport u proširenoj stvarnosti koji je nastao kao ostvarenje fantazije ljubitelja videoigre Street Fighter, danas ima turnire diljem svijeta, a odnedavno je dostupan i u Hrvatskoj

Igrači HADO-a nose opremu u vidu smartfona montiranog u specijalni nosač koji se stavlja preko očiju dok se za ispaljivanje i dizanje štitova koristi smartfon pričvršćen na ručni zglob.

HADO je na prvi pogled jako sličan igri koju svi poznajemo – graničaru, a nadopunjava se dozom mehanika kakve susrećemo u popularnim videoigrama.

Od svojeg uvođenja 2014., ova mješavina sporta i videoigre igra se u preko 26 zemalja te sakuplja igrače koji se četiri puta godišnje natječu na turnirima i osvajaju razne nagrade. HADO je odnedavno dostupan i u Hrvatskoj te se može zaigrati u Gaming areni u Ulici grada Vukovara 284 (Almeria centar).

Kako god gledali na HADO, jedna stvar je sigurna – ovaj spoj proširene stvarnosti i videoigre neobično rezonira sa sve popularnijom gejming kulturom te na zanimljiv način vrlo intenzivan sport pakira u format koji nagrađuje gejmersku strategiju i fizičku spremu.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay