Apolitični

Grupa 058 finalist je ovogodišnjega Splitskoga festivala s novim singlom Čudo! Oni su pravi dokaz da se čuda ostvaruju!

Grupa 058 finalist je ovogodišnjega Splitskoga festivala s novim singlom Čudo! Oni su pravi dokaz da se čuda ostvaruju!

Grupa 058 je glazbeni projekt na kojem je gitarist i skladatelj Branko Mamut godine 2012. okupio sjajan tim glazbenika kako bi ispričao svoju glazbenu priču. Članovi grupe 058 su: Branko Mamut, Nera Šulentić, Predrag Lovrinčević, Nikša Orlandić, Zvonimir Šulentić i Ivan Cinotti. Iz njihove suradnje stvorila se pozitivna i kreativna energija te projekt proširila na snimanje autorskog albuma na engleskom jeziku namijenjenoga prvenstveno stranom, ali i domaćem tržištu. Raznovrsnost osobnosti i stilova glazbenika koji su našli zajednički jezik u ovoj priči stvorila je neobičan, jedinstven i eklektičan glazbeni kolaž. To je spoj koji pršti energijom i toplinom, a pokretan isključivo ljubavlju prema glazbi.

Iza sebe imaju uspješne singlove na hrvatskom jeziku: Lutke, Vrijeme, Kiša, Nova priča, Ljeto i Žice od sna te nagradu direkcije festivala Texas Country Music Awards za najorginalniju glazbu. Sudjelovali su u RockOffu i HGFu, gdje su stigli do polufinala, a njihova pjesma Changes nominirana je za pjesmu godine na Radio 101. 

Grupa 058 odabrana je za jednog od 24 finalista ovogodišnjeg Splitskog festivala u konkurenciji od 326 prijavljenih pjesama i to pjesmom Čudo, koju će izvesti uživo 8.7. na splitskim Prokurativama.

Glazbu za pjesmu Čudo potpisuje osnivač grupe Branko Mamut, tekst pjesme napisao je Jakša Matošić, dok je za aranžman zaslužan Ivan Cinotti. Pjesma je snimljena u Extra Music Studiu u Kaštel Štafiliću.