Apolitični

Granada, dolazimo! Najbolje odredište u Europi za one s ograničenim budžetom

Web stranica za putovanja Omio rangirala je najbolja odredišta u Europi za putnike s ograničenim budžetom.

Andaluzijski grad Granada ima desetke besplatnih aktivnosti – točnije 112. To uključuje 10 besplatnih muzeja. Omio je otkrio da su obilasci Granade među najjeftinijima u Europi i koštaju u prosjeku oko 6 eura (45 kuna). Također, i večernji izlazak u grad je povoljan, s mnogim barovima i noćnim klubovima u kojima pivo košta nešto više od 2 eura (15 kuna).

Istraživanje je također otkrilo kako Granada ima 1011 besplatnih Wi-Fi točaka (manje bitno za putnike iz EU) i 143 javne fontane. Redovna autobusna karta jedna je od najjeftinijih u Europi i iznosi 1,40 eura (11 kuna), tako da ni tu nećete previše potrošiti.

Ostala povoljna europska odredišta

Kao drugo najpovoljnije odredište u Europi, prema gore navedenim kriterijima, Omio je rangirao belgijski Bruges. Zapanjujući srednjovjekovni centar ima 24 besplatne atrakcije za razgledavanje i jeftinu pješačku turu. Također ima šest besplatnih muzeja.

Iznenađujuće, Venecija je završila na trećem mjestu. Iako su cijene previsoke, čini se da postoji način da posjetite Veneciju bez da bankrotirate. Mnoge od venecijanskih najvažnijih znamenitosti su besplatne, uključujući Markov trg, Most uzdaha i most Rialto. Dodatno, postoje i 22 muzeja u koja se ne plaća ulaz i 186 javnih fontana.

Cijeli članak možete pročitati na: punkufer.dnevnik.hr

Foto: Pixabay