Apolitični

Graffiti na gradele 2016.

Sinestezija jake boje i dobrog zvuka moguća je ovog vikenda u Bolu na Braču. Svi željni opuštanja uz miris borova i zvuk odličnih taktova domaće glazbene scene trebali bi se zaputiti na gradele. Ne, nećemo vas ispeći. Pozivamo vas na peti po redu Graffiti na gradele festival.

Petu godinu zaredom festival Graffiti na gradele jubilarno će se obilježiti u Bolu na Braču i veselim bojama, svirkom i plesom na tri dana obojiti sive fasade kao i vaše raspoloženje.
Na dane 28., 29. i 30. srpnja osigurajte svoje mjesto za odmor u Bolu jer, ako je suditi po prošlim godina, ovaj mali festival zasigurno ima svoju umjetničku i zabavnu veličinu.

Graffiti


Naime, kada je Marko Boko prije pet godina sa svoja dva prijatelja pokušao organizirati graffitijam u Bolu nije ni slutio da će pet godina nakon njegov bezazleni bijeg od obaveza i svakodnevice postati festivalski događaj za domaću i stranu publiku. Unatoč problemima u dogovoru s lokalnom zajednicom, Marku su se pridružili njegovi prijatelji, brojni mještani i ravnateljica lokalnog Centra za kulturu kako bi ovaj zanimljivi događaj bio omogućen i iz godine u godinu održavan.
Da veselih boja i raspoloženih graffitera neće nedostajati ni ne sumnjamo, a za još bolju atmosteru pobrinut će se brojni izvođači. Neki od njih su Krešo Bengalka i Žuvi, Geralt iz Rivije, Juicy Croatia, Vuk Oreb i drugi, a cjelokupnu postavu izvođača po datumima možete pogledati na službenoj facebook stranici događaja https://www.facebook.com/GraffitiNaGradele.
Za vizualni efekt događaja pobrinut će se Lunar, Lonac, Artez, Nikola Mihajlović, Anxio, Hana i brojni drugi veseli pisaći. Priče će se na zidovima tako pisati o jednom novom tipu festivala za srca i duše ljubitelja spreja i boje koji stvaraju neke nove slike i neke nove pozitivne uspomene.

Besplatan upad!


Dodatna vrijednost ovog festivala jest što je i ove godine ulaz na sva događanja potpuno besplatan. Ne sumnjamo da će odaziv biti odličan, a atmosfera pozitivna i šarena, urezana u zidove i sjećanja kao trofej za organizaciju malog, ali velikog festivala kojem se dive svi željni dobre kombinacije zabave, plesa, otočke hrane i pića te pisanja po zidovima. Sve to, bačeno na gradela, čini se kao dobitna kombinacija za ugodan vikend na otoku ispunjen samo dobrim i veselim ugođajem.