Apolitični

Gradska knjižnica Marka Marulića krenula s obilježavanjem Mjeseca hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige, kao i prijašnjih godina, održat će se od 15. listopada do 15. studenoga, a Gradska knjižnica Marka Marulića najavila je početna događanja i raznovrstan program kojim započinju obilježavanje kulture čitanja i veličanje pisane riječi.

Besplatna članarina za osnovnoškolce i srednjoškolce

Na početku tjedna, iz Gradske knjižnice Marka Marulića stigla je vesela vijest za sve polaznike prvih razreda osnovnih i srednjih škola koji se još nisu upisali u knjižnicu. Naime, do kraja ovoga tjedna, svi učenici navedenih razreda moći će ostvariti pravo na besplatnu godišnju članarinu u knjižnici, uz nadoplatu izrade iskaznice u iznosu od 15 kuna.

Predavanja, radionice, edukativne projekcije filma, izložba…

Nakon početnog PREDAVANJA PSIHOLOGIJE Sandre Ćanić na temu Male tajne roditeljstva „Predrasude roditeljstva”, program obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Marka Marulića nastavio se u znaku suradnje knjižnice s udrugom Dante Alighieri te otvorenjem XVI. Tjedna talijanskog jezika u svijetu. Postavljena IZLOŽBA SLIKA Mirjane Berka „Povratak” mogla se pogledati u izložbenom prostoru knjižnice, a ostat će izložena sve do 28. listopada.

Na današnji dan, 18. listopada program Tjedna talijanskog jezika se nastavlja PREDAVANJEM Katarine Dalmatin na temu „Rim u filmovima Federica Fellinija i romanima Nicolle Ammanitija”, a na odjelu za multimedije moći će se pogledati PROJEKCIJA EDUKATIVNOG FILMA „Jazz” Kena Burnsa.

U srijedu, 19. listopada PREDAVANJE će NA TALIJANSKOM JEZIKU održati Snježana Smodlaka na temu „La pittrice Artemisia Gentileschi (1593. – 1653.), a sljedeći dan, 20. listopada PREDAVANJE će održati Marko Fereka na temu „Hiperaktivni sanjari u školi”.

U petak, 21. listopada u knjižnici Marka Marulića moći ćete pogledati EDUKATIVNU PROJEKCIJU FILMA „Ruke nad gradom” Francesca Rosija, a u subotu se nastavlja četvrta po redu Helen Doren RADIONICA ENGLESKOGA JEZIKA za djecu između 3 i 8 godina.

Program Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Marka Marulića nastavit će se i narednih tjedana, a ovih dana svakako vas očekuje odlično knjiško i književno zagrijavanje za jesensko doba godine kad je najljepše opustiti se uz neko dobro i kvalitetno štivo.