Apolitični

Gradska glazba Samobor snimila album „Šafrun”

Gradska glazba Samobor objavila je album „Šafrun” koji sadrži jedanaest pjesama tradicionalne hrvatske glazbe u jazz aranžmanima.
Iznimno raznovrstan materijal obuhvaća starogradske kompozicije iz Samobora te tradicijske pjesme iz Dalmacije, Međimurja, Istre, Hrvatskog zagorja i Podravine, a kao bonus se na albumu našla i rap verzija pjesme „Kraj kapele svete Ane”. Ideja za ovaj zanimljiv projekt nastala je još 2009. godine prikupljanjem i razvrstavanjem tradicionalne glazbe, nastavljena je stvaranjem potpuno novih i originalnih aranžmana, a finalizirana je u studiju od 2013. do 2016. godine.
Tonski snimatelj je Bernard Mihalić, izvršni producent Dubravko Mihalinec, dok je za glazbenu produkciju zaslužan Robert Polgar koji je ujedno i dirigent ansambla od trideset i dva člana. U snimanju Šafruna Gradskoj su glazbi Samobor pomogli i brojni gosti – Igor Geržina, Lela Kaplowitz, VA Praline, Tomislav Goluban, Filip Novosel, Viktor Lipić, Branko Sterpin, Davor Dedić i Verne Vern, a za aranžmane su zaslužni: Ante Gelo, Igor Geržina, Silvije Glojnarić, Robert Polgar, Zoran Šćekić, Marin Hraščanec, Joe Kaplowitz i Luka Žužić.

Gradska glazba Samobor ili kako je sve krenulo…

Gradska glazba Samobor jedan je od najstarijih ansambala u ovom dijelu Europe (utemeljena davne 1807. godine!). Svoj doprinos je kroz godine dalo oko dvije tisuće glazbenika, a nastupili su na više od tisuću i petsto koncerata i festivala. Danas u Gradskoj glazbi Samobor sviraju glazbenici većinom s osnovnim, srednjim i akademskim glazbenim obrazovanjem. Njeguje se tradicionalni program koračnica i budnica, ali i klasične, pop, rock, soul, latino i u zadnjih nekoliko godina jazz glazbe big bandovskih aranžmana. Kao jedan od ponajboljih puhačkih orkestara Zagrebačke županije unatrag nekoliko godina, redovni je sudionik državnih smotri i natjecanja.
Uživajte u izvedbi pjesme „Čula jesam” Gradske glazbe Samobor.

Izvor i foto: spona.com.hr