Apolitični

Grad u Gorskom kotaru ima plan kako povećati broj stanovnika. Svima koji to žele daruju zemljište, ali uz uvjet…

Ovo nije mjera, poput nekih ranijih koje su provodili, vezana samo uz mlađe stanovnike, već za ljude svih životnih dobi.

U želji da što kvalitetnije gospodari svojom imovinom te da od takvog načina rada pripomogne i razvoju svog područja, u Gradu Vrbovskom došli su na još jednu ideju o tome kako oplemeniti gradsko vlasništvo, piše Novi list. Riječ je, kako kaže gradonačelnik Dražen Mufić, o projektu darivanja gradskog građevinskog zemljišta.

“Cilj je onima koji zadovolje kriterije koje ćemo propisati besplatno dodijeliti građevinsko zemljište kojeg smo mi vlasnici. Grad će biti vlasnik tog zemljišta koje će biti dodijeljeno pojedincu ili obitelji sve do trenutka dok kuća na tom zemljištu ne bude izgrađena, a nakon toga će vlasništvo biti prebačeno na one koji su kuću izgradili. Iz ove odredbe jasno je da želimo prije svega doseljavanje, odnosno darivanjem građevinskog zemljišta privući ovamo ljude i obitelji koji će ovdje živjeti i raditi, a objekte koje sagrade na tom zemljištu mogu koristiti i u turističke svrhe, dakle iznajmljivati ih”, kaže gradonačelnik

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay