Apolitični

Gospa od Ružarija obilježena u Budimirima kod Trilja

Gospa od Ružarija okupila dobre ljude na jednom mjestu u kojem je održan bogat, zabavan kulturno-umjetnički program u Budimirima kod Trilja kojemu je prethodila svečana procesija i misno slavlje.

U svemu su sudjelovali mještani ovog dalmatinskog naselja kao i drugi iz susjednih župa triljskog kraja.
Feštu su otvorile Triljske mažoretkinje sa svojom predivnom koreografijom i još ljepšim plesom koje je bez daha ostavio posjetitelje. Nakon toga su se redala kulturno-umjetnička društva i skupine, i to KUD Sveti Ilija – Kljaci, KUD Sveti Luka – Otok, KUD Dicmo – Dicmo, Prološke gangašice i Bile ruže Imotske krajine.

Gospa od Ružarija zbližila ljude

Poslije toga svoje stihove je krasno slovila pjesnikinja Anita Brajković, a nakon nje je na scenu stupila klapa Sveti Luka iz Otoka, a zatim na binu stupa narodni guslar iz Sinja Mirko Crljen koji je „odguslio” pjesmu današnjice.


Nakon kulturno-umjetničkoga programa na scenu stupa glazbeni sastav slikovita naziva Malo vitra iz Splita koja je rasplesala publiku izvođenjem hitova naših hrvatskih pjevača.
Još su nastupili naš poznati imitator koji je utjelovio lik babe Mande Ivan Delač iz Zelova i narodni guslar Ivan Jonić Ljoljić.


Vrhunac večeri je veličanstveni vatromet koji je obasjao nebo iznad Budimira. Nakon toga za sve prisutne je uslijedio domjenak, a kušao se domaći pršut i sir te naravno, pečenje koga je bilo u izobilju.
Svega ovoga ne bi bilo da nema vrijednoga razvojačenoga branitelja i predsjednika mjesnog odbora Budimira, legende Damira Ivančevića koji je cijeloga sebe uložio u ovaj projekt bez neke velike pomoći.


Fešta uz bend Malo vitra nastavila se do duboko u noć na radost i veselje svih Budimirana i gostiju.