Apolitični

Gosp. Harald Feit ponovno u Hrvatskoj

Nije prošlo puno vremena od prvog posjeta Splitu gospodarstvenika iz Njemačke, gosp. Haralda Feita, pa je ovo bila dobra prilika za razgovarati s njim.

Gosp. Feit, u posjetu ste Splitu, je li došlo vrijeme da sa svojim poslovnim partnerom počnete izgrađivati svoj posao ovdje, najprije u središtu Dalmacije, pa i šire?

– Moram reći, već 51 godinu, koliko imam, nisam bio u Hrvatskoj, i sad sam bio dva puta u mjesec dana. Jako je lijepo i danas. Ponosni smo što smo napravili temelje za suradnju između Hrvatske i Njemačke s uredskim uređajima. Nadamo se da ćemo imati mnogo uspjeha.

Kakvi su vam prvi utisci nakon dolaska i što očekujete od ovog zajedničkog posla?

– Moja prva impresija: o svemu smo razgovarali, proučavali, sve je u redu, nadamo se da će sad sve ići korak po korak da se ostvari ta suradnja. Danas smo donijeli uređaje u Hrvatsku, sad ide faza edukacije radnika s tehničke strane i prodaja uređaja. Bit će potrebno neko vrijeme, ali kroz nekoliko mjeseci nadam se da ćemo moći započeti.

Nadamo se da ste ovo kratko vrijeme boravka u Splitu radno i ugodno proveli, koliko ostajete i kakvi su vam daljnji planovi?

– Prvo hvala. Nažalost, moramo već sutra ići, jer imamo posla u Njemačkoj, radimo već u ponedjeljak, ali i ovo malo što smo tu bilo nam je jako lijepo. Nadam se da ćemo doći što prije moguće ponovno. Veoma nam se svidjela Hrvatska i Split.

Na kraju smo se zahvalili gosp. Feitu i zaželjeli mu puno poslovnog uspjeha tu u Splitu, Hrvatskoj i svakako u njegovoj Njemačkoj.
Više u kategoriji: gospodarstvo
D. Šabić, mag. nov.