Apolitični

Gordana Raos – studentski centar u potpori studentima!

Gordana Raos

Studentski centar u Splitu od svog osnivanja 27.rujna 1960.g., dakle, više od 50 godina skrbi o studentskom standardu, nudeći splitskim studentima prehranu i smještaj te posredujući u njihovu privremenom i povremenom zapošljavanju.
Tijekom prethodnih godina povećavala se ponuda usluge smještaja studenata osobito dovršenjem studentskog Hostela u Spinutu, a završetkom izgradnje novog studentskog doma u Kampusu smještajni kapaciteti su se gotovo poduplali i,premda još uvijek nedostatni, bit će ukupno veći od 1000 ležaja.
Tako nam ističe na početku razgovora ravnateljica studentskog centra Gordana Raos.

Više od smještajnih kapaciteta vrtoglavo je povećana i ponuda usluge studentske prehrane .Od otvaranja studentskog restorana u Hostelu u Spinutu pa do otvaranja studentskih restorana na Ekonomskom fakultetu, zatim na IX etaži Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu , ova usluga je svojom količinom i kvalitetom dosegla vrlo visoki stupanj na ljestvici studentske ponude ,a izgradnjom novog studentskog doma u Kampusu i vrhunskom opremom i uređenjem kuhinje i restorana unutar istog, ovaj Studentski centar s pravom postaje vrlo respektabilan čimbenik u životu studenata splitskog sveučilišta i, između ostalog , svojom ponudom usluga značajno utječe na kvalitetu njihovog studiranja jer skrbi o njihovim primarnim životnim potrebama od kojih, uostalom, sve započinje riječi su ravnateljice Raos. U nastavku nam govori potrebama za širenjem centra, suradnji s dosadašnjim i novim rektorom splitskog sveučilišta.

O davanju ovih usluga i o svim drugim potrebama koje splitska sveučilišna zajednica očekuju od Studentskog centra i njegove djelatnosti, svoj doprinos i zalaganje daje 175 njegovih radnika s ravnateljicom na čelu . Od 2.studenog 1993.g., donošenjem Zakona o visokim učilištima, osnivačka prava i vlasništvo nad Studentskim centrom u Splitu ima Sveučilište u Splitu. Naravno da put i razvoj ovog Studentskog centra, kao ravnopravne sastavnice splitskog Sveučilišta, nije završen kao što nije završen ni put ni razvoj splitskog sveučilišta čiju ekspanziju i sudbinu ovaj Studentski centar doslovno i dostojno s uspjehom slijedi.

D. Šabić