Apolitični

Gordana Čačinović dobila Alkarsku povelju

Gordana Čačinović danas je iz ruku tajnika VAD-a Ivana Nasića dobila Alkarsku povelju za izuzetan doprinos u predstavljanju Sinjske alke u SAD-u.
Ova Sinjanka koja već godinama živi i radi u SAD-u iznimno je vezana za rodni kraj, što je posebno došlo do izražaja u promicanju Sinjske alke povodom njene 300. obljetnice.
Prošle godine Gordana Čačinović bila je suorganizatorica izložbe Sinjska Alka – 300 godina koja je od 30. ožujka do 8. travnja bila postavljena u zgradi UN-a u New Yorku.

Gordana Čačinović promovira Alku


Promoviranje Sinjske alke u kojemu je ponovno sudjelovala Gordana Čačinović nastavljeno je izložbom 300 godina Sinjske alke od 25. svibnja do 17. lipnja 2015. u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Washingtonu, u okviru Dana europske kulture.
Zasluženo priznanje – Alkarsku povelju koju joj je dodijelio VAD, Gordana Čačinović prokomentirala je za Feratu:


– Kad bi mislili na nagrade i priznanja, nikada s toliko ljubavi ne bi promovirali svoj grad, tradiciju i običaje, ali razumljivo, puno znaci kada se taj trud prepozna. Još bi sretnija bila kad bi bilo kontinuiteta u promociji alke i Sinja, pa bi i rezultati bili mjerljiviji jer bi grad značajno profitirao. Alka, kao brand bi trebala biti hraniteljica, a ne samo simbol grada jer su mogućnosti bezgranične. Sinjski oci, kao i članovi VAD-a znaju da na mene i još mnoge naše sugrađane koji žive razasuti po svijetu uvijek mogu računati, pa vjerujem u nastavak aktivnosti kako bi naš lipi grad postao posjećena turistička destinacija, jer potencijal postoji.