Apolitični

Google nudi Career Certificates kao alternativu fakultetskom obrazovanju, 6 mjeseci za ekvivalent fakultetske diplome

Google je izazvao podosta pozornosti najavom novog programa “Google Career Certificates”, kroz koji nudi niz naprednih tečajeva zainteresiranima za dobro plaćene poslove u tehnološkom sektoru. No, poanta svega je da polaznici time “preskaču” fakultetsko obrazovanje.

Nema drugih smjerova, nema drugih materijala, predavanja i svega što bi preopteretilo polaznike. Ne, ako netko želi svladati određeno područje, Google mu to nudi. U roku od otprilike šest mjeseci, za cijenu koja je u odnosu na fakultetsku godinu zanemarujuća.

“Razmotrit ćemo stečene certifikate možda i kao zamjenu za četverogodišnju diplomu”, kazao je potpredsjednik u Googleu, Kent Walker.

Naravno, u Sjedinjenim Američkim Državama mnogi su pozdravili tako nešto jer fakultet često predstavlja izniman teret mladima, kao i njihovim roditeljima. Potrebno je godinama štedjeti, potom “gristi nokte” hoće li doći do upisa tamo gdje pojedinac želi, a na kraju… tu su studentski zajmovi koji se otplaćuju godinama nakon stjecanja diplome.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay