Apolitični

Golovko i tim predstavili novu kazališnu sezonu: Ove godine „upregli” smo domaće snage

Golovko i tim predstavili novu kazališnu sezonu: Ove godine „upregli” smo domaće snage kako bi kreirali program na zadovoljstvo svih.

Splitsku publiku očekuje ukupno deset premijera; od čega šest dramskih naslova, jedan operni i jedan operetni, te dva baletna naslova.
– Kazališna sezona 2016./2017. koncipirana je tako da se u njoj bavimo različitostima i o tome kako mi sami tretiramo druge i drugačije, što postaje zapravo temeljno pitanje trenutka u kojem živimo i koje će biti test za cijelu našu zapadnu civilizaciju – rekao je danas na press konferenciji intendant HNK-a Split Goran Golovko, te dodao kako uz reprizne naslove sa Splitskog ljeta „Buža” i „Na putu”, splitsku publiku očekuje ukupno deset premijera od čega šest dramskih naslova, jedan operni i jedan operetni te dva baletna naslova, donosi portal Dalmacija News.

Golovko: Nedostaje glazbenika

Ravnatelj opere maestro Ivo Lipanović, osim što je rekao kako ćemo na splitskim daskama uživati u Maloj Floramye i Verdijevoj operi Moć sudbine, ali i u deset koncerata, požalio se i na kronični nedostatak glazbenika.
– Želimo poslati apel gradskoj upravi jer nam je doista potrebna popuna orkestra. Mi smo, uspoređujući se s ostalim nacionalnim kućama u Hrvatskoj, u najtežoj situaciji jer imamo daleko najmanje zaposlenih glazbenika u našem orkestru – kazao je Lipanović
Dramske naslove predstavio je ravnatelj drame Trpimir Jurkić:
– Publici predstavljamo šest premijernih naslova od čega je u našem teatru do sada samo uprizorena predstava Šest lica traži autora. Neprijatelj naroda, Nosorog ili Elegija za sićušna bića, Klara Schumann, Romanca o tri ljubavi i Što čekamo igraju se po prvi put – rekao je Jurkić.
Ravnatelj baleta Igor Kirov pohvalio se premijerama La Sylphide i baletnim triptihom East/West.
Intendant Goran Golovko na kraju doista iscrpnog predstavljanja kazališne sezone, napomenuo je kako je ove godine prevladao trend angažiranja apsolutno domaćih snaga pri čemu su i svi solisti koji će nastupati sa simfonijskim orkestrom, ali i svi redatelji predstava – Splićani.

Golovko zadovoljan…