Apolitični

Godzilla vs. Kong napokon puni kina…

Najprije loša vijest, a zatim dobra. Disney je opet pretumbao raspored svojih filmova u kinima, više nema šanse da jaki naslovi ne budu istodobno prikazani u američkim kinima i na njihovom streaming servisu Disney plus.

Kako će se odraziti na naše tržište, možete pretpostaviti, ali je krajnji trenutak da domaći prikazivači i distributeri nađu partnera na nekoj od streaming platformi.

Ohrabruju predviđanja da će film „Godzilla protiv Konga“, bar u Americi, napokon zaraditi vrlo zadovoljavajućih (za ovo razdoblje) preko dvadesetak milijuna dolara bruto, a nešto će se privrijediti i na HBO MAX-u, streaming platformi Warner Bros.-a.

Budući da je u pitanju komplicirana produkcija, film je nastao uz jaku podršku kompanija Legendary (djelomično u kineskom vlasništvu) i japanskog Tohoa.

Pretpremijerna projekcija u CineStaru u Branimir centru bila je solidno ispunjena.

U cjelini priča nije bog zna što ali su likovi King Konga i Godzille vrlo solidno oblikovani, tako da se ispod kompjutorskih naslaga prepoznaju osebujni karakteri. Nismo ni to očekivali: ako ništa drugo, film je puno bolji od „Godzille: kralja zvijeri“.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Profimedia