Apolitični

U Godini sv. Vlaha izlažu Jagoda Lasić i Tonko Smokvina

Povodom Godine svetog Vlaha Hrvatska matica iseljenika i Udruga Festa Dubrovnik poziva na izložbu slika Jagode Lasić i Tonka Smokvine u Kazalište Marina Držića u Dubrovniku.

 

Izložba će posjetiteljima biti na raspolaganju do 28. 5. 2016. godine. A kako bi znali informaciju više o autorima, uvodimo vas u njihovu biografiju.
Jagoda Lasić rođena je 1952. godine u Zemunu. Slikarstvom se bavi od gimnazijskih dana. U Dubrovniku polazi slikarsku školu akademskih slikara Viktora Šerbua i Branimira Vasića što se vremenski isprepliće s početkom njezinog aktivnog sudjelovanja u radu Dubrovačke udruge likovnih umjetnika. Redovito sudjeluje na skupnim izložbama i likovnim kolonijama, a do sada je 18 puta izlagala samostalno. Tri puta je dobitnica Pohvale Hrvatskog sabora kulture i jedne skupne nagrade. Živi i radi u Dubrovniku.


Tonko Smokvina rođen je 1980. godine. Završio je srednju Umjetničku školu Luke Sorkočevića u Dubrovniku, smjer slikarski dizajner. Diplomirao je slikarstvo 2003. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Eugena Kokota. Član je HDLU-a Dubrovnik. Osim slikarstvom, bavi se i pedagoškim radom. Izlagao je na trinaest samostalnih i više skupnih izložaba u Hrvatskoj. Živi i radi također u Dubrovniku.
Kazalište Marina Držića očekuje vaš dolazak.

Izvor i foto: dubrovnik.hr, extratravel.info