Apolitični

Glumicu Ivanu Gudelj humanost privukla u Split

Kazališna glumica Ivana Gudelj humanitarno će odigrati predstavu „Djevojka koja nestaje” s kojom se predstavila u javnosti, u srijedu 23. 12. u Splitu, uz kolegu Duška Mudrinića koji joj je partner na daskama. Kći legende splitskog Hajduka i hrvatskog nogometa Ivana Gudelja, sve uspješnija glumica, posjetila je Terracon News u Gundulićevoj 36. i sa zadovoljstvom kazala nešto o sebi i svojim planovima.

Ivana, zahvaljujem ti što si ponovno s nama u našem centru.
– Denis, hvala vama što ste me pozvali, evo drago mi je što smo drugi put ovdje na okupu u vašem ugodnom i sjajnom prostoru. Da, u srijedu izvodimo humanitarno našu predstavu „Djevojka koja nestaje”, to je inače moja diplomska predstava iz glume. Sutra će to biti 27. izvedba, jako je puno igramo, po BiH i tu po Hrvatskoj, kad god imamo priliku i mogućnost. Predstava je jako zanimljiva, dobra i složena je te u njoj imam dosta stvari, počevši od pjevanja, plesanja, različitih uloga, a igramo je Duško Mudrinić i ja.
Koliko si s Duškom uložila, želje, energije i rada s obzirom na to kako ste s jednom malom kazališnom predstavom prepoznatljivi na državnoj razini?
– Jako puno. Duško i ja smo jako dobri kolege i prijatelji, tako da smo u svakoj predstavi u HNK-u zajedno jer i zajedno radimo u toj nacionalnoj kući (osječkoj). Stvarno smo dosta truda uložili u ovu predstavu jer ima dosta transformacija. Igram tri uloge, različite, potom animiram različite vrste lutaka, Duško isto ima jedno šest do sedam transformacija i stoga je jako složena, ali mislim da je publika jako dobro prihvaća, što je najbitnije od svega. S njom smo uistinu zadovoljni i drago nam je ponovno igrati bilo gdje.
Predana si svom glumačkom i kazališnom svijetu, vodiš različite profile programa, glumiš, pa možemo li u skorašnje vrijeme očekivati i da zapjevaš?


– Iskreno, nisam baš u tom smjeru okrenuta, iako volim pod tušem ili po stanu pjevušiti, ali u ovim trenutcima nisam okrenuta prema toj vrsti umjetnosti. Ali opet, nikad se ne zna, ako se nešto ponudi, vjerojatno bih prihvatila, radila malo više na tome, imam sluha tako da mislim da bi bilo OK kad bih radila malo više na tom pjevanju.
Ivana, završila si glumačku akademiju, zaposlena si. Imaš li namjeru sada napraviti jednu pauzu, više se posvetiti glumačkom i kazališnom životu ili nastaviti daljnje obrazovanje?
– Svakako bih voljela nastaviti daljnje obrazovanje,ali moram stvarno ukomponirati sve svoje obaveze jer imami dosta i jako puno posla. Vjerujte mi, nemam ni malo slobodnog vremena, tako da sam primjerice sada za Novu godinu u Dubrovniku na Stradunu gdje vodim program dočeka, to mi je isto veliki izazov. Međutim, moram istaknuti kako bi se voljela još usavršavati, no sada sam podređena samo glumi, no dok sam studirala bila sam rastrgana na nekoliko strana, ispiti, kolokviji, različite vrste kolegija, pa mi to pomalo i nedostaje, ti studentski dani koje ću zauvijek pamtiti.
Trenutno svoje glumačko znanje pokazuješ u kazalištu na daskama, različitim gostovanjima, privlači li te promocija na filmu, serijalima, sapunicama i slično?
– Naravno, želja mi je, kao i svakog glumca, zaigrati u filmu, u nekakvim dobrim dramskim serijalima, odlazim na castinge, pa evo, vidjet ćemo uskoro, možda se i nešto ukaže. Istaknula bih da sam bila u jednoj epizodi „Lud, zbunjen, normalan”, to smo snimali nedavno u Sarajevu, bilo je to za mene jedno super iskustvo te sam presretna, a dogodine će biti prikazana na televiziji. Igrala sam Sonju, djevojku koju su potplatili da zafrkava Izeta Fazlinovića da nosi njegovo dijete. Sama ta rečenica ukazuje na komičnost situacije, pa čekam kad će mi javiti da se svi skupa možemo smijati.


S kim se najčešće družiš?
– Ne idem toliko na događaje, evente i slično, privatno se najviše družim s Duškom zato što i zajedno radimo na predstavama, imam tako svoje kolegice Mateu Bravić, Antoniju Pintarić, družimo se. To su cure koje su sa mnom diplomirale i zajedno radimo u kazalištu te su isto mlade glumice kao i ja, tako da sam s njima i sa svim kolegama u HNK-u jer mi je to zapravo jedino mjesto gdje „izlazim” upravo zbog poslovne angažiranosti.
Dobro je činiti dobra djela, a zato si u Splitu: Bliži nam se Božić, Nova godina, posebno vrijeme druženja, darivanja i ljubavi. Što bih poručila ljudima?
– Poručila bih svima da vole i poštuju svoje bližnje i da provode što više vremena skupa. Sada je vrijeme darivanja, vrijeme blagdana, to je zapravo najljepše doba u godini. Neka se malo svađaju, više vole i ljube i bit će više sretniji i zadovoljniji.
Ivana, hvala ti na razgovoru, želim ti puno snage, sreće i novih glumačkih uloga i angažmana.
– I tebi, dragi Denis, kao i vašim čitateljima i gledateljima.

Više u kategoriji: Kultura; Život
D. Šabić, mag. nov.