Apolitični

Glumac Steven Seagal obmanjivao ulagače preko društvenih mreža

Glumac Steven Seagal pristao je platiti 2,12 milijuna kuna (314.000 dolara) kazne američkom financijskom regulatoru SEC-u, jer je prešutio investitorima da je prije tri godine bio plaćen za posao influencera na ICO-u Bitcoiin2Gen-a. Bitcoiin2Gen, koji je obećavao da će postati zamjena za Bitcoin, odnosno “prva svjetska samoodrživa kriptovaluta”, danas je bezvrijedan.

Taj dio SEC-u, nije toliko sporan, jer riječ je o visoko rizičnim ulaganjima, koliko činjenica da su izdavatelji ovih ICO-a njihovu promociju radili prema investitorima na zavaravajuć način.

Zvijezda akcijskih filmova 80-tih i 90-tih tako je prešutjela ulagačima, a i SEC-u, da joj je za promociju ovog ICO-a preko postova na društvenim mrežama obećana kompenzacija od 250.000 dolara u gotovini i 750.000 dolara u kriptovaluti Bitcoiin, navodnom pandanu najpoznatije kriptovalute Bitcoina. Steven Seagal, koji je imao 107.000 obožavatelja na Twitteru i 6,7 milijuna obožavatelja na Facebooku, na društvenim mrežama nastupao je kao brend ambasador za Bitcoiin2Gen-ov ICO i poticao javnost da ga “nikako ne propusti”. Usto, poslao je i objavu za javnost medijima naslovljenu “Zen Master Steven Seagal postao brand ambasador Bitcoiin2Gena”, a u kojem se navodi da “srčano” podupire taj ICO.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay