Apolitični

Gljevstock – idealan za druženje i slobodu razmišljanja

Sinjska umjetnička komuna (S.U.K.) u subotu, 28. svibnja, organizira Gljevstock, festival koji se održava nedaleko mjesta Gljev u podnožju planine Kamešnice, na oko 450 metara nadmorske visine.

Ove godine festival će doživjeti svoje sedmo izdanje, a nastao je kao okupljanje glazbenika i prijatelja s ciljem promicanja glazbe i druženja.
U programu će nastupiti: Jagoda Jerković, OČ, Novi dan, Bluz, Underdog, Sara Renar, Repassage, Darkvud, Shewa, M.O.R.T., Jare, Bekdors i Kidney Stone.


U sklopu ovogodišnjeg Gljevstock festivala Udruga za biološka istraživanja – BIOM organizira prvi BIOM-ov treasure hunt. Posjetitelji će, naime, imati priliku da osim rekreacije i uživanja u glazbi, otkriju prirodu koja ih okružuje te osvoje zanimljive nagrade. Moći će iskušati profesionalni face painting. Također će se naći u ponudi koji suvenir, poput prirodne kozmetike OPG-a Danilović, torbice i nakit koje izrađuju Švelja Sisterss te majice i bedževi s logom festivala. Organizatori ističu da je glavni cilj festivala druženje i sloboda, te kao takav nema ogradu, pa je ulaz besplatan. Bendovi sviraju prezentacijski, ne natjecateljski, a osim uživanja u prirodi i glazbi, posjetiteljima je osiguran i prostor za kampiranje i roštiljanje.
Festival je odavno stekao odanu publiku, kako domaćeg stanovništva, tako i šireg slušateljstva, ljubitelja različitih vrsta glazbe, a prošle godine zabilježio je čak 2000 posjetitelja. Neka tako bude i ove godine. Dođite na Gljev i uživajte u prigodno glazbeno-kulturnom programu.

Izvor i foto: visitsinj.com