Apolitični

Glazbeni zvuci Terracon Newsa

 

Naši „Glazbeni zvuci…” nastavljaju ugodno razgovarati s glazbenicima, umjetnicima, pjevačima koji zahvaljujući svom poslu postaju javne osobe koji kroz nastupe dijele emocije i osjećaje s publikom i s onima koji ih slušaju. „Salon kulture” u Gundulićevoj 36 sa zadovoljstvom je ugostio splitskog pjevača Giuliana koji se glazbom bavi gotovo tri desetljeća. Iako živi u blizini, iskreno je kazao kako i nije znao što se sve nalazi u Gundulićevoj, ali se jako pozitivno iznenadio. Razgovor smo dogovarali neko vrijeme zato što je Giuliano počesto na putu, snima TV emisije, odrađuje dogovorene koncerte. zapravo živi život glazbenika i dodaje…

[audio_mp3 url=”http://apoliticni.hr/wp-content/uploads/2015/04/GULIANO-TON-1.mp3″]
Ovo su zanimljiva glazbena druženja kada se rado gost prisjeti svojih prvih nastupa, samih početaka pjevanja, trenutaka kada se za njih svijet počeo mijenjati. Kada j u pitanju Giuliano sjećanja naviru bez zastoja pa smo riječima tridesetak godina unatrag….
[audio_mp3 url=”http://apoliticni.hr/wp-content/uploads/2015/04/GULIANO-TON-2.mp3″]
Nakon napuštanja glazbenih skupina kreće njegova solo karijera, zaista uspješna i pod imenom „Giuliano”. Izdao je nekoliko albuma, snimio različite duete, a s Marijanom Banom i pjesmom Jugo dobio nagradu Porina. Sudionik je brojnih festivala, a između ostalog je snimio album uživo u dvorani Vatroslav Lisinski, glumio u nekoliko rock opera te dodaje da se voli družiti s ljudima, činiti dobra djela kad je to moguće kroz humanitarne i športske nastupe, jer ga to čini sretnim….

Na kraju se Giuliano zahvalio na lijepom i ugodnom druženju u Gundulićevoj 36, obećao ponovni dolazak te uputio nekoliko riječi podrške mladim ljudima koji u sebi osjećaju glazbu ili se s njom žele baviti, da budu uporni u svojoj želji što će u konačnici uroditi uspjehom.

Više na: www.glazbenizvuci.com
D. Šabić, mag. nov.