Apolitični

Glazbeni zvuci Terracon News-a

Ako se po jutru dan poznaje, ovaj bi tjedan vremenski trebao biti sunčan, lijep i s proljetnim, ugodnim temperaturama zraka koje će izmamiti prolaznike u šetnju, odlazak u prirodu ili kod prijatelja. U sličnom ozračju, posjetio nas je u Gundulićevoj 36 još jedan glazbenik, obiteljski čovjek, Dado Pastuović koji godinama privređuje u glazbenoj umjetnosti pišući pjesme za sebe i druge kolege pjevače, svirajući nekoliko instrumenata, ali i uspješan, rekao bih, u pjevanju pjesama na nastupima, festivalima i prigodnim glazbenim događajima, pa je tako zavrijedio i neke glazbene nagrade. No ipak idemo redom. Nakon nekoliko lijepih i uljudnih riječi dobrodošlice, oživio je „salon kulture“ s našim sugovornikom.

I tako, uistinu hvaleći naš izložbeni, studijski i kulturni prostor, ovaj glazbenik sa Stinica vratio je sjećanje godinama unatrag na jedan od najpopularnijih bendova na ovim prostorima u koji je Dado utkao dio svog glazbenog izričaja, prvih mikrofona, gitara i instrumenta koji su mu ležali u srcu, sjetivši se kolega s kojima je radio i surađivao…

[audio_mp3 url=”http://apoliticni.hr/wp-content/uploads/2015/04/DADO-TON-1.mp3″]

Kada netko surađuje s velikim Oliverom, sjajnom Doris Dragović, neponovljivim Mišom Kovačem, onda zasigurno vrijedi, što bi mnogi u glazbi kazali. Tako govore za našeg Dadu, koji je jednostavan i skroman čovjek, otac dvoje djece, koji se uz glazbu, bavi i menadžerskim tipom turizma. No kada piše i stvara glazbu, zatvori se u studio i uz svoje „noćne regule“ kreira buduće hitove.

Evo nastavka salonske glazbene priče…

[audio_mp3 url=”http://apoliticni.hr/wp-content/uploads/2015/04/DADO-TON-2.mp3″]

I nama je sve ovo lijepo zvučalo, a da bismo ljepotu salonskog druženja još malo produžili, uz dobre glazbene želje i čestitke našem gostu, Dadi Pastuoviću, prisjetimo se zanimljive pjesme sa Splitskog festivala zahvaljujući kojoj je Dado pobrao simpatije mnogih.

Više na: www.glazbenizvuci.com
D. Šabić, mag. nov.