Apolitični

Glazbeni zvuci Terracon News-a

Imali smo priliku susresti se s jednom od onih uistinu aktivnih osoba koje s velikom odgovornošću i profesionalnošću obavljaju svoj posao, u ovom slučaju, posao glazbenog umjetnika. Svoje vrijeme s nama je podijelio splitski pjevač fantastičnog glasa, Goran Karan.

Kako ističe dragi nam prijatelj za „Glazbene zvuke Terracon News-a“, podosta je godina proveo na pozornici, estradi, ispred mikrofona, uz bezbroj prijeđenih kilometara, upoznavši pritom mnoge ljude i krajeve. Zahvaljujući dobroj i kvalitetnoj pjesmi, odrađuje posao o kojem je maštao trčeći splitskim kalama slušajući druge kako pjevaju.
Došavši u naš „salon kulture“, ugodno iznenađen vrhunskom vinotekom i izložbenim prostorom, pozdravio je sve prisutne i komentirao kako su izložena vina vrhunska, iako ih ne konzumira zbog svog načina života i posla koji obavlja.

https://apoliticni.hr/wp-content/uploads/2015/02/Goran-Karan-TON-1.wav?_=1

Gundulićeva 36 našem je sugovorniku vratila sjećanja na sami početak pjevanja, prvih instrumenata, slušanja popularnih domaćih i stranih bendova, sjećanja na neko prošlo, ali nezaboravno vrijeme…

https://apoliticni.hr/wp-content/uploads/2015/02/Goran-Karan-TON-2.wav?_=2

Posebnu važnost za njegovo glazbeno putovanje imao je pokojni Zdenko Runjić, s kojim je Karan provodio puno vremena. Nadalje, picigin na Bačvicama utkan je u Goranov život, kao i raznovrsni nastupi na različitim pozornicama.

https://apoliticni.hr/wp-content/uploads/2015/02/Goran-Karan-TON3.wav?_=3

Puno je lijepih i ugodnih pjesama opjevao naš gost, no na upit koje su mu posebno prirasle srcu, kao iz topa spomenuo je neke poput, „Samo me čvrsto stisni za ruku“, „Dite jubavi“, „Kiša“, „Priznaj mi“, „Mali mulac“, ili pak nešto starija, „Prozor kraj đardina“.
I Karan ima neke zacrtane planove, a o njima i još koječemu saznajte u kratkom video isječku iz „salona kulture“ te potom uživajte uz popularnu pjesmu „Mali mulac“.

D. Šabić