Apolitični

Glazbena mladež splita poziva…

Glazbena mladež Splita vas poziva na prvi koncert iz Ciklusa mladih glazbenika mo. Vinko Lesić u sezoni 2015./2016. Radi se o violinskom recitalu Marice Vilibić uz klavirsku pratnju Ante Božić Kudrića koji će se održati u Foyeru HNK Split, danas 27. siječnja s početkom u 17 sati.
MARICA VILIBIĆ (1989.) violinu počinje učiti s 8 godina u GŠ “Josip Hatze” u klasi prof. Valtera Lovričevića. Dobitnica je 1. i 2. nagrada na regionalnim i državnim natjecanjima HDGPP-a u kategoriji solista i komornih sastava (violinski duo i klavirski trio), na Međunarodnom natjecanju “ Daleki akordi ” te na Međunarodnom natjecanju “Etide i skale” (5. nagrada). Od 2004. – 2006. bila je član “CEI – youth orchestra” s kojim je nastupala diljem Slovenije, Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Italije i Austrije. Godine 2008. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. Maje Dešpalj – Begović.

 

Nakon uspješno položene audicije sudjeluje u projektu “Orchestre des Jeunnes de la Mediteranean” gdje je imala priliku raditi s uglednim članovima Londonskog simfonijskog orkestra, a s kojim je nastupala u Francuskoj i Monaku. Sudjelovala je i projektima orkestara ‘Sound of Europe (Austrija) te u projektima Euphony Orchestra (Austrija-Mađarska-Slovenija). Dobitnica je stipendije “Internationale Sommer Akademie Prag-Wien-Budapest” koja djeluje pod okriljem Univerziteta za glazbu i primijenjenu umjetnost u Beču, gdje se usavršavala kod svjetski uglednih violinista. Kao solist i član komornih sastava nastupala je diljem Hrvatske i u inozemstvu, a kao član ansambla sudjelovala je u projektima nagrađenima Rektorovom nagradom: “Čarobna frula” (W. A. Mozart), “Ivan Grozni” (S. Prokofjev) i “Carmen” (G. Bizet). Od važnijih nastupa ističu se onaj u Hrvatskom glazbenom zavodu u sklopu završnog koncerta Smotre gudača i gitarista na kojem nastupaju ponajbolji studenti, recital na tribini mladih glazbenih umjetnika ‘Vinko Lesić’ u Foyeru HNK Split, recital u sklopu Solinskog kulturnog ljeta, dvorani Matice hrvatske, dvorani Kulturnog društva Napredak. Usavršava se kod uglednih pedagoga kao što su: Igor Coretti-Kuret (Italija), Violeta Smailović – Huart (Francuska), Carla Trynchuk (Kanada), Michael Frischenschlager (Austrija), Asja Kouschner (Rusija), Tamara Smirnova (SAD), Hagai Shaham (Izrael), Stefano Bagliano (Italija)., Evgenia Ephstein (Izrael). Kao orkestralni glazbenik sudjeluje u projektima Orkestra opere HNK Split, Hrvatskog komornog orkestra, Camerate Split, Splitskih virtuoza te Zadarskog komornog orkestra. Stipendistica je i Orkestralne akademije Ossiach (Austrija) koja djeluje pod vodstvom respektabilnih članova Berlinske i Bečke filharmonije. Godine 2013. diplomirala je sa najvišom ocjenom i pohvalama te tako stekla naziv magistra muzike.

 

PROGRAM:

W. A. Mozart:
Sonata za violinu i glasovir u G-duru, KV 301:
– Allegro con spirito
– Allegro
F. Kreisler:
Tri stara bečka plesa
– Liebesfreud
– Liebesleid
– Schon Rosmarin

M. Miletić:
Ples za violinu solo

S. Prokofjev:
Sonata za violinu i glasovir u D-duru, op.94a
– Moderato
– Presto-Poco piu mosso del-Tempo I
– Andante
– Allegro con brio-Poco meno mosso-Tempo I-Poco meno mosso-Allegro con brio
Svi ste pozvani!

Više u kategoriji: Glazba; Kultura

Izvor i foto: Glazbena mladež Splita
D. Šabić, mag. nov.