Apolitični

Glas Poljica – dječji festival

DUGI RAT – U sklopu Dugoratskog ljeta, pod pokroviteljstvom Općine i TZ Dugi Rat, a u organizaciji udruge „Vjernost“ i Gorana Mladina, u prepunom gledalištu na Poljičkom trgu, održan je 13. tradicionalni dječji festival Glas Poljica, na kojem su nazočili i brojni turisti, koji svoj godišnji odmor provode na ovom dijelu Jadrana, ali ponajviše djeca, kojima je ovaj doživljaj bio rijetka prilika da do dugo u noć ostanu budni i veseli.
Po ocjeni stručnog ocjenjivačkog žirija, (u sastavu svi glazbenici: Mijo Stanić, Igor Papić, Ivica Čosić, Goran Mladin i maestro Luka Lukačević), treću nagradu su dijelili Andrej Dorić iz Osjeka za autorsku pjesmu „Cura iz Mostara“ i Željka Rodić za pjesmu „Crno vino, crne oči“. Druga nagrada je pripala Jeleni Mimica, za pjesmu „Mercy“, dok je prvo mjesto osvojila Klara Pavić, za pjesmu: „Something’s got a hold on me“, a nagrade im je uručio član žirija Luka Lukačević.

Dobitnik prve nagrade – publike, Petar Matičević, snimio: Stipe Tomić

Po ocjeni ocjnjivačkog suda publike, treće mjesto je pripalo Venessi Brzović, za pjesmu: „Gutljaj vina“, dok su drugo mjesto osvojile Klara Pavić pjesmom „Something…” i Željka Rodić sa pjesmom „Crno vino, crne oči“. Prvo mjesto publike je premočno osvojio Petar Matičević za pjesmu „Utorak“. Nagrade im je uručio član žirija Igor Papić.
Ovogodišnji gosti dugoratskog festivala, kazala je Marija Mrđen, voditeljica programa, bili su back vokali iz Osijeka, obitelj Dorić i Forjan i njihovi prijatelji iz udruge „Anđeo“ iz Osijeka.

Više u kategoriji: vijesti dopisnika

Tekst i foto: Davor Grgat