Apolitični

Glas Poljica 2017.

Glas Poljica 2017.

DUGI RAT – U okviru ovogodišnjeg dugoratskog kulturnog ljeta, a u organizaciji Udruge„Vjernost“, a pod pokroviteljstvom Opčine Dugi Rat i supokrovitelja, Turističke zajednice Dugi Rat, na prepunom pojičkom trgu u centru dugog Rata priređen je Ovogodišnji dječji festival, šesnaesti po redu: „Glas Poljica 2017“ koji nije stavio „točku na i“, ovogodišnjeg Dugoratskog kulturnog ljeta. Već „uskličnik“! Očekujući uobičajno dobar dječji festival, dobili smo manifestaciju koje se ne bi mogle sramiti ni znatno bogatija urbana središta. Bio je to uistinu pravi festival, festival „usklika“, pravi „cunami“ ovacija koji je nadirao iz publike prema pozornici, na kojoj, se te večeri ćulo, vidjelo i doživjelo, puno toga. Što se prenosi u iduće festivale na podrućju Dugog Rata. Zato velika hvala Goranu Mladinu i njegovim „Vjernostima“ kao i svim izvođačima ovoga programa, a dakako i prekrasnoj publici, koja je imala razumijevanja i sluha da nagradi mlade izvođače, kojima će ova večer ostati u u dugom i nezaboravnom sjećanju.
Otvarajući Festival, Goran MLADIN, ispred udruge „Vjernosr“ kao organizatora ovogodišnjeg Dječjeg festivala kazao je kako je ovogodišnji festival razlikuje od dosadašnjih, stoga što mu sudjeluju znatno mlađe osobe, (pa je tako ovogodišnja pobjednica Iva Kadić, šestogodišnja djevojčica), što je garancija da se kreće u sve uspješnije kulturne manifestacije u ovom poljičkom mjestu.
Kažimo i to da se je stručno ocjenjivački sud sastojao iz stručnih osoba, kojeg su sačinjavali: Ivica Čosić,Igor Mladin, Luka Lukačević i Goran Mladin, kojima je bio težak zadatak, ocijeniti i izdvojiti najbolje među dobrima.
Nakon izvedenih 16 skladbi, prvo mjesto žirija osvojila je Gabriela Braičić, drugo mjesto pripalo je Veroniki Munitić, a treće mjesto je osvojila Jelena Mimica.
Nagrade i srca oduševljene publike osvojili su: prvo mjesto je pripalo Ivi Kadić“, drugo i treće mjesto (sa istim brojem bodova ) osvojile su: Jelena Rogošić i Jelena Mimica, dok je treće mjesto publike osvojio Leo Vitajić. Priznanja i nagrade za dobivene od ocjenjivačkog suda, podijelio je organizator ove manifestacije udruge „Vjernost“, Gosp. Goran Mladin, a priznanja dobitnicima nagrada publike, uručio je Jerko Roglić, načelnik općine Dugi Rat, koji se je zahvalio na dobroj organizaciji ali i dobroj posjećenosti, među kojima su bila djeca i brojni turisti, koji godišnji odmor provode na dugoratskim plažama.
I na kraju, što reći nego da je ovogodišnje Dugoratsko kulturno ljeto privedeno kraju, a o koncepciji, sadržaju kao i nazočnošću publike upitali smo dragog gosta Igora Papića, koji nam je rekao: „fanstatično, prelijepo, Spontano, sve u smislu dječjeg nadmetanja, kvalitetno i stručno. Sve skupa za poželjeti, i kako večer proći u zadovoljstvu, pljeskanju i ovacijama. Za nezaboravit ,,,“, kazao je Igor Papić, jedan od članova stručnog ocjenjivačkog suda, koji već godinama prati dugoratska muzička zbivanja.

Na slici. Dobitnici nagrada publike uz Gorana Mladina i Jerka Roglića., načelnika općine

Davor Grgat