Apolitični

Glamurozni make-up za doček nove godine

Novogodišnjem izgledu cilj je dodati sjaj, glamur i malo dramatičnosti koje ne upotrebljavamo za „obične“ noćne izlaske. Glitter i shimmer igraju važnu ulogu u postizanju svečanog looka za najveseliju noć godine koju ispraćamo. Ipak, da ne bismo nadmašili kvartovsko božićno drvce, potrebno je nanošenje glittera ograničiti na dva područja na licu koja želimo istaknuti.

Oči
Smokey eyes nikada ne zakaže; ne krije uzalud ovaj make-up pravu snagu zavodljivosti, pogotovo ako efekt pojačamo glitterom na trepavicama ili pak kistom povrh sjenila lagano dodamo glitter u prahu. Ukoliko ste zaboravili uzeti umjetne trepavice, možete se poslužiti lakom za kosu, da zalijepite glitter.
Ovaj look super se spaja s mat ružem neutralnije boje. Mat ruž natapkate prstom, a njegova kremasta struktura čini usne mekanim i punim. Nezaboravan je shimmer na obrazima koji daje sjaj licu i čini ga dubljim i izražajnijim. Znate li baratati shimmerom možete u potpunosti preobraziti strukturu lica. Ipak, neka vam cilj bude naglasiti ono lijepo na vašem licu s malo sjaja. Uz ovu kombinaciju zagarantirano je da nećete proći nezapaženo.

Usne
Drži se da su primamljive usne glavno sredstvo zavođenja i upravo ono što muškarac prvo primijeti na ženi, a učinak se svakako pojačava crvenim ružem.
Ukoliko niste ljubitelj crvenog ruža, naglasiti usne možete i na način da nanesete svoje uobičajeno sjajilo i pomiješate ga s glitterom u prahu.
Nanošenje glitter praha preko ruža ne preporuča se, jer je takav look teško održavati tokom noći, pogotovo kada ne želite postati žrtvom vlastitog make-upa.

Lak za nokte
Crveni lak klasičan je izbor i s njim nećete pogriješiti jer pristaje uz sve kombinacije, a kažu da je u silvestarskoj noći dobro imati nešto crveno.
Sa šljokicama nikako nećete pogriješiti, možete uzeti trendi lak sa šljokicama ili pak staviti glitter u prahu preko svog postojećeg laka, ali važno je da ga fiksirate završnim slojem (top coat) koji daje sjajni efekt vašim noktima.

Ono najblistavije na vama svakako treba biti vaš osmijeh. Stoga, opustite se i uživajte u ugodnom društvu i s pozitivnim stavom dočekajte sve što vas čeka u novoj 2015. godini!

A. Vukušić