Apolitični

Getty Images otišao u vode generativnog AI-a

Tvrtka za stock fotografije Getty Images udružila se s firmom Nvidia kako bi izgradila AI generator slika. 

Ranije ove godine, pružatelj usluga stock-fotografija Getty Imagestužio je tvrtkuStability AI zbog onoga što je Getty tvrdio da je zloupotreba više od 12 milijuna fotografija Getty Imagesa u treningu AI alata za generiranje fotografija tvrtke Stability, nazvanog Stable Diffusion.

Sada Getty Images objavljuje vlastiti alat za generiranje fotografija pomoću umjetne inteligencije, koji će biti dostupan svojim komercijalnim korisnicima. I za to koristi velikog igrača: Nvidia.

Alat se jednostavno naziva Generative AI by Getty Images i plaćen je na web stranici Getty.com. Također će biti dostupan putem API-ja, tako da korisnici Getty Imagesa mogu integrirati alat u druge aplikacije. Namijenjen je isključivo komercijalnoj upotrebi; na primjer, foto urednik ili marketinški stručnjak može trebati pronaći generičku sliku tenisice ili pametnog telefona, i umjesto da koristi običnu stock fotografiju, mogu potaknuti alat da generira nešto novo. (Getty je rekao da ne očekuje da će ga koristiti novinske organizacije.)

Cijeli članak možete pročitati na: vidi.hr

Foto: Screenshot gettyimages.com