Apolitični

Generatori na valove za najjeftiniju zelenu energiju

Tvrtka SWL već više od desetljeća razvija jedinstveni učinkoviti plutajući generator za stvaranje energije iz morskih valova, koji donosi višestruko veću učinkovitost u odnosu na sve postojeće sustave za dobivanje energije iz obnovljivih izvora, uključujući sunčeve elektrane, vjetroelektrane i generatore na plimu i oseku.

Britansko-ciparska tvrtka Sea Wave Energy Ltd (SWEL), već duže od 10 godina razvija jedinstveni sustav za prikupljanje zdrave obnovljive energije koji se temelji na uređaju koji su nazvali “Waveline magnetom“.

Nakon više prototipova koji su testirani na brojnim britanskim i ciparskim sveučilištima, SWEL kaže da se nalazi na pragu komercijalnog plutajućeg generatora energije, koji donosi višestruko veću učinkovitost u odnosu na sve postojeće sustave za dobivanje energije iz obnovljivih izvora, uključujući sunčeve elektrane, vjetroelektrane i generatore na plimu i oseku.

Uređaj djeluje poput velike splavi sastavljene od modularnog lanca plastičnih plovaka dizajniranih da stoje na vrhu vode i usmjerenih izravno u valove.

Cijeli članak možete pročitati na: vidi.hr

Foto: Pixabay