Apolitični

GEN.TRAVEL, Volkswagenov koncept robotaksija za veće udaljenosti

Osim što razvijaju autonomne automobile koji bi trebali prometovati samo gradovima, u Volkswagenu imaju i ideju kako zamijeniti druga prijevozna sredstva, primarno avione, na nešto dužim putovanjima

Volkswagen je nedavno otkrio svoj koncept autonomnog vozila GEN.TRAVEL, električnog, održivog, modularnog, autonomnog i digitaliziranog prijevoznog sredstva budućnosti. Prema ideji njihovog istraživačkog odjela, ovakvo vozilo trebalo bi biti u stanju zamijeniti, primjerice, putovanje zrakoplovom na kraćim relacijama, odnosno umjesto toga putnici bi se mogli opustiti i čekati da ih potpuno autonomni automobil doveze na neko udaljeno odredište. Robotaksiji bi tako iz grada izašli i na otvorenu cestu.

GEN.TRAVEL je osmišljen kako bi prometovao potpuno samostalno, s autonomijom pete razine, dok bi putnici u njemu mogli raditi, odmarati, zabavljati se ili uživati s obitelji. Automobil je i modularnog dizajna, pa se može prilagoditi za razne namjene, od poslovnih (s četiri sjedala i stolom u sredini) preko noćnih (s dva polegnuta sjedišta pretvorena u ležajeve) pa do klasičnih za obiteljska putovanja.

Cijeli članak možete pročitati na: autonet.hr