Apolitični

Gdje će ljetovati Austrijanci? List objavio popis zemalja, prva je Hrvatska

AUSTRIJSKI portal oe24 objavio je članak o tome u kojim se zemljama ovog ljeta Austrijanci mogu nadati ljetovanju, a na prvom mjestu je Hrvatska.

U članku se ističe da će Austrijanci ovog ljeta najvjerojatnije imati priliku putovati na godišnji odmor u nekoliko zemalja, ali i da mogu zaboraviti odlazak u neke od prijašnjih omiljenih destinacija, poput Italije.

“Najbolje šanse za odmor nudi Hrvatska. Hrvati žele pustiti turiste u zemlju, a o tome je hrvatski premijer Andrej Plenković već razgovarao s nekoliko kolega, uključujući austrijskog kancelara Kurza”, navodi se.

Najtiražniji njemački dnevni list Bild već je objavio članak o osam zemalja u koje bi ovog ljeta na odmor mogli putovati Nijemci, a i tu je Hrvatska pri vrhu.

Bild je izdvojio osam zemalja koje bi ovog ljeta mogle biti poželjne destinacije za godišnji odmor njemačkih turista, a to su: Hrvatska, Grčka, Austrija, Švicarska, Tunis, Švedska, Danska i Island. Bild je i rangirao kakve su šanse da se turistička putovanja u navedene zemlje ovog ljeta realiziraju, a Hrvatska i Grčka su u kategoriji “dobre šanse”. Odmor u Austriji i Švicarskoj je “vrlo vjerojatan”, dok je putovanje u ostale zemlje “vjerojatno”.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay