Apolitični

Gastro spektaklom najavljeno otvorenje prvog međunarodnog studija Gastronomije!

Uz vrhunske delicije hrvatskih i inozemnih chefova Hrvoja Zirojevića, Brace Sanjina i Mihaela Noβa, koktele najboljeg hrvatskog barmena Jure Vojkovića, delicije slastičarke Marije Gudelj specijalizirane za francuske slastice te vina vrhunskih stručnjaka somelijera Siniše Koceića i Željka Bročilovića Carlosa te uz banquet koji je pripremio Nikola Eterović u splitskoj perjanici, hotelu Park, mnogi su uživali u gastro spektaklu u organizaciji Visoke škola Aspira u Splitu, povodom otvorenja međunarodnog studija Gastronomije.


Poznata gastro imena došli su dati podršku ovom činu i događaju, a među kojima su mentori na studijskom programu Gastronomije poput Ivana Pažanina, Antuna Niševića, Dina Galvagne itd. Spektakl je započeo prezentacijom studija Gastronomije Ivane Jadrić, prodekanice za nastavu i kvalitetu te osvrtom Denisa Galića, savjetnika studija o važnosti kreiranja ovakvog studija u današnjem izazovnom gastronomskom svijetu.

Prvi međunarodni studij Gastronomije u Splitu

Obrazovanje budućih nositelja razvoja hrvatske gastronomije i enologije prati aktualna svjetska kretanja i trendove. Kao jedna od ključnih unaprijed definiranih značajki je izvrsnost u svakom segmentu studiranja, što će rezultirati izobrazbom vrhunskog kadra koji će već nakon završenog studija imati znanja koja zadovoljavaju najviše svjetske standarde gastronomije, potvrdio nam je u razgovoru dekan škole prof. dr. Marko Jelić koji se zahvalio svima na dolasku i podršci ovoj zaista sjajnoj ideji koja će poduprijeti kvalitetu turizma ne samo Dalmacije, već i cijele Lijepe Naše.
Zadovoljstvo u razgovoru nam je prenio i predsjednik upravnog vijeća Aspire Alen Jerkunica koji je istaknuo kako će škola vrlo brzo iznjedriti visoko obrazovane kadrove poput gastronoma, menadžera u turizmu i drugih, a sve radi osnaživanja kadrova koji su nam prijeko potrebni za daljnji razvoj turizma i turističke ponude.


Tako će ugledni chefovi, među kojima su Andrej Barbieri, Denis Galić, Dino Galvagno, Antun Nišević, Branko Ognjenović, Zdravko Perić, Braco Sanjin, Zdravko Tomšić, Denis Zembo, Hrvoje Zirojević i Vincenzo Guarino i Stefano Ciotti (nositelji Michelinove zvjezdice) imat će priliku prenositi svoja znanja i stečena iskustva na buduće studente putem seminara i specijaliziranih radionica, a naučena znanja primjenjivat će u moderno opremljenim kuhinjama te će kroz terensku nastavu steći posebno iskustvo upoznavanja hrvatske i svjetske gastro-enološke ponude.
Svakako pogledajte što zabilježili na otvorenju prvog međunarodnog studija Gastronomije u Splitu!